Meno implant

Vandaag heb ik bij de huisarts een meno implant laten zetten. Hier had ik bij het bezoek aan mijn Endocrinoloog  vorige week om gevraagd.
Vanaf nu ben ik van het hormonen slikken af, en is het dus een pil zo groot als een rijstkorrel die in mijn buik is geplaatst. Dat gebeurt met een holle naald van 2 mm dikte, die in de buik wordt geschoven. Aangezien ik ook de gebruiks instructie had gelezen, kon ik hem instrueren hoe het moest gebeuren.
Vier tot zes maanden geeft die gelijkmatig het benodigde Estradiol af aan mijn lichaam.
De dokter zei “ik doe het een keer voor, dan kan jij het de volgende keer mooi zelf doen” . Ik zeg No Way, gelukkig was het maar een grapje. 
Nu maar afwachten of ik geen overgangsverschijnselen krijg.

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Syl schreef:

  Was het zetten van een meno-implant pijnlijk ?

  Groetjes Syl

  Like

  1. dd1500vaganza schreef:

   Hallo Sylvia.
   Gelukkig werd er eerst een verdoving gezet, voordat de holle naald met de meno-implant er in ging.
   De meno-implant ziet er uit als een rijstkorreltje, en dat moet in die holle naald gelegd worden, dus je kan voorstellen hoe dik die naald is. Sommigen doen het zonder verdoving, maar dan moet het wel pijn doen lijkt mij.
   Groetjes, Rianne

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s