Als een Roos

Ik heb vannacht geslapen als een roos en stond vanochtend weer op, zo fris als een hoentje. Dat ik zo lekker geslapen heb komt zeker door de rode wijn, en de heerlijke rode port die ik gisteren tijdens het kaasavondje heb gedronken. Lisette had haar best gedaan, om ons te verrassen met allerlei lekkere kazen. Zoals gewoonlijk had zij weer teveel gekocht, maar dat begrijp ik als geen ander. Want net als zij ben ik een echte kaas liefhebster, en als je dan bij de kaasboer bent en je stelt de vraag “Heeft U misschien iets speciaals voor een kaasavondje vanavond?” Dan komt die kaasboer met allerlei voorstellen en zegt “ Mevrouw, U moet dit eens proberen, of misschien deze”. Nee hoor, ik weet precies hoe het gaat en voordat je het weet ga je met een tiental kazen de deur uit, want je vind het allemaal even lekker. Gisteren waren er een drietal kaasjes bij, die wij de vorige keer heel erg lekker vonden. En de uitschieter vind ik dan zelf toch de Gruyere Savoie, een harde kaas uit Frankrijk van rauwekoe melk, en een beetje de lekkerste van alle Gruyere’s. Maar ook de oude kaas van Stompe toren van Nederlandse bodem is niet te versmaden. Hmmmmmm Lekkerrrrrr, en dan nog een heerlijk Brie D Meaux, die als je niet uitkijkt weg loopt. Hmmmm ook al weer zo lekker!!!! En dan was er nog de Brugse Blom een Belgiesche delicatesse, en zo kan ik nog wel even door gaan. Eentje wil ik nog even roemen en dat is de Passendaele, vooral omdat ik bij mijn aantekeningen er 4 sterren bij had gezet. Ik vond dit Belgies halfharde kaasje ook voortreffelijk van smaak. Jullie begrijpen wel dat dit, in combinatie met de heerlijke wijn en die port er bij, een voor mij fantastische smaak-sensatie ontstond. Dit was pas echt genieten……..

Dit gaan wij zeker nog eens herhalen zo’n kaasavond, maar allereerst nodig ik Lisette eerst maar eens uit voor een Spaanse avond, om haar te laten genieten van onze Spaanse kookkunsten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s