Broodpap

on

Broodpap is een dessert wat ik met het etentje van Lisette voor het eerst heb gegeten, en wat mij verrukkelijk smaakte. Hmmmmmm. Maar broodpap is eigenlijk niet de juiste benaming. Daar kwam ik achter toen ik ging googleloeren naar dit recept. Bij broodpap wordt brood met wat toevoegingen in melk verwarmd, en daarna zo opgediend.

Bij broodpudding, want dat is de juiste benaming wordt in stukken gesneden brood, vanillesuiker, eieren, room, kaneel en eventueel rozijnen onder elkaar gemengd, soms door middel van een blender, en daarna gebakken in de oven in een bakvorm of soufflébakjes. Qua structuur lijkt het op cake, afhankelijk van de dikte van het mengsel.

Broodpap of broodpudding was vroeger armeluis eten, waar in tegenstelling tot nu niets werd weggegooid. Dus oud brood werd op deze verwerkt tot een pap, wat dan al of niet warm werd gegeten. Ik kan mij herinneren dat mijn moeder dit vroeger ook klaar maakte, maar het was niet mijn ding. Melkse pap noemden wij dit, en werd bij ons koud gegeten en zat er alleen wat brood in de melk. Bahh brrrrr…….

Ik heb een recept van broodpudding gevonden wat ik deze week nog ga maken, en ben heel benieuwd naar het resultaat, Jullie horen nog van mij of het lekker was, en of je het de volgende keer bij ons als dessert krijgt…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s