Droomkussen

Ik beschik al enige tijd over een Droomkussen, wat een vriendin aan mij heeft gegeven, aan het begin van mijn Transitie. In die tijd was ik erg onrustig, en sliep ik erg slecht. Ik vertelde dit aan Jose die een echte heks is. Ze vertelde dat zij voor mij een droomkussen zou maken, wat ik onder mijn kussen moest leggen.

Daardoor zou ik wat makkelijker kunnen slapen, en meer gaan dromen. In het droomkussen zitten allerlei kruiden die je s’nachts dan inademt, en het werkt echt vind ik.

Voor die gene die het ook willen uitproberen volgt hier het recept:

Maak je eigen droomkussen
(Of maak er een om weg te geven)

Hiervoor heb je enige gedraagde planten nodig. Natuurlijk kun je je eigen voorkeuren voor bepaalde planten hebben en die in de daad omzetten, maar een beetje hulp schaadt niet, en daarom hier een voorbeeld, dat in de praktijk al vaak erg goed heeft gewerkt.

  • Alsem (Absint) (artemisia absynthum); trekt de goede droomgeesten aan: 20 gram
  • Kamille (matricaria reculita); geeft rust en zachte kleuren: 20 gram
  • Toorts (Koningskaars) (verbascum thapsus); roept de krachten van het universum: 10 gram
  • Duizendblad (Achillea millefolium); geeft in’t algemeen nieuwe energie: 50 gram
  • Rozenblaadjes; geven innerlijke vibraties en liefdeskracht 1 Theelepel
  • Melisse (Melissa officinalis); geeft vrede, rust en ontspanning: 100 gram

Naai van katoen of zijde een kussensloop, wanneer jij (of degene die het krijgt) gewoonlijk niet zo snel inslaapt, kies dan viooltjesblauw als kleur van de stof. Het hoeft niet groot te zijn, want hoe groter, des te meer planten heb je ook nodig. Hou het droomkussen ook dun, zodat het zonder problemen op een gewoon kussen kan liggen. De zojuist aangegeven hoeveelheden van de planten is voldoende voor een kussen van 30 x 30 centimeter.

Nadat het kussen aan drie zijden is dichtgemaakt, worden de in kleine stukjes gesneden en door elkaar gemengde plantendelen in het kussen gestopt, waarna ook de laatste zijde wordt dichtgemaakt.

Leg voordat je het droomkussen in gebruik neemt, naast je slaapplaats papier en iets om te schrijven  neer, zodat je, zodra je wakker wordt, de droom of dromen op kunt schrijven. Als je daar ook maar korte tijd mee wacht, vergeet je de droom gewoonlijk. 

Er is eigenlijk geen reden om het droomkussen alleen maar ’s nachts te gebruiken. Wanneer je de tijd hebt voor korte dagdromen, dan kan het kussen je ook daarbij goede diensten bewijzen.

Je kan ook kruiden naar je eigen smaak hier voor gebruiken.

Ik kreeg van Jose een mooi rood kussen van zijde, met daar op geborduurd de naam Rianne in Runentekens

rune20scan20gif

dav

Update 2018: Dit kussen heb nu al zeker al 12 jaar in mijn bezit, en hij ruikt nog hetzelfde als op de dag dat ik hem kreeg. Meestal leg ik hem half onder het gewone kussen. Probeer het eens een keer, het helpt echt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s