Amusing Weekend

Het was weer een weekend waar je U tegen zegt. De gedachten er over schieten door mijn hoofd, en zit nu al te denken of ik er meerdere verhalen over zal schrijven of het gewoon maar bij een verhaal houd. Het was weer zo’n weekend waar je naar uit kijkt, het was immers al weer drie weken geleden dat wij een weekendje naar Maastricht waren, dus met andere woorden “wij waren er echt aan toe”. Alleen de aanloop er naar toe had ik graag anders gezien. Mijn lievelingsbroer had bij het laatste feestje waar wij waren, rijkelijk met een verkoudheid virus lopen strooien. En ik die van kussen houd, moest hem natuurlijk een dikke pakkerd geven waarbij de virusjes over en weer liepen. Om een lang verhaal kort te maken, ik was snotverkouden en er stond een weekendje weg voor de deur. Afspraken stonden er, en er was een hotel gereserveerd…..Dus ik besloot om toch maar te gaan, en ach, als je genoeg zakdoeken, lippenbalsem en neusspray bij je hebt, en nog andere lapmiddeltjes, dan gaat het nog wel. imagesCAXX2HGAOp zaterdagmiddag togen wij naar Etten-Leur, waarvoor wij kaartjes van Amusing hadden gereserveerd. Dit is een avond in kerstsferen, waarbij Amuses worden gepresenteerd en daarbij treden er ook artiesten op uit Etten-Leur en omgeving. Vorig jaar waren wij daar ook op uitnodiging, en deze avond vonden wij zo speciaal, dat wij al besloten om er een vervolg aan te geven.images1

Midden in de stad logeerde wij bij “Het Witte Paard”, een leuk en gezellig Hotel-restaurant. Ik weet niet hoe de andere kamers er uit zagen, maar de onze was wel heel erg klein. Gelukkig was het alleen maar om te slapen, en om op te tutten. Want er stond alleen maar een bed waar je amper omheen kon bewegen. Het leek eerder een cel in een gevangenis, want omdat het op de begane grond gelegen was, ging het alarm af als je een raam open wilde  doen.

Wij hoefden voor Amusing maar 1km  te wandelen, maar omdat ik maar weinig lucht had en ook nog eens pumps aan had, besloten wij toch maar de auto te nemen. Geen overbodige luxe want het viel met bakken uit de hemel, in dat geval was er niets veranderd met vorig jaar merkte ik. Toen wij binnen kwamen kregen wij onze eerste amuse aangeboden. Iedereen zei dat het lekker was, maar door mijn verkoudheid kon ik er niets van maken, en dat voor een fijnproever als ik. Ik dacht dat er iets van tomaat in zat……het bleek gerookte zalm te zijn.imagesCAFX36PY

Aan Amusing is elk jaar een goed doel aan gekoppeld, en dit jaar was de opbrengst voor de Kanjer Ketting. Het programma ging van Bach naar Brel, en van zalm naar kaneel ijs. Er was een heel gevarieerd programma wat af en toe voor kippenvel zorgde…….En dat was er zeker toen Juul Coumans, moeder van een dochtertje dat op haar vierde jaar kanker kreeg, het podium beklom. Deze vertelde op indrukwekkende wijze over het belang van de Kanjer Ketting.

kanjerketting-logo De behandeling van kinderkanker duurt lang en is zwaar. Om kinderen met kanker te steunen heeft de Vereniging ‘Ouders, Kinderen en Kanker’ de KanjerKetting ontwikkelt.

De KanjerKetting is tegelijk een beloningssysteem en wegwijzer en bestaat uit kralen. Elke kraal staat voor een bepaalde behandeling, onderzoek of gebeurtenis. Zo zijn er kralen voor een chemokuur, bestraling, prikken, een scan, een lumbaalpunctie, haarverlies, een supergoede dag, een vreselijke rotdag, een operatie, verblijf op de intensive care enz.imagesCAVP50U0

Kinderen met kanker rijgen deze KanjerKralen aan een ketting. Door de KanjerKetting begrijpen de kinderen beter wat er met hen gebeurt en krijgen ze grip op hun situatie. Aan de hand van hun ketting vertellen ze hun verhaal aan opa en oma of klasgenootjes. Zo helpt de KanjerKetting hen door een moeilijke periode.

Juul Coumans vertelde het verhaal van haar dochtertje, een kind met kanker. Tijdens haar verhaal hield zij de ketting opgerold in beide handen, en toen zij aan het einde van haar verhaal was gekomen, stak zij haar hand in de lucht waarbij een lange kralenketting zichtbaar werd die tot op de grond reikte……..imagesCA0OMHBJ

Een paar laatste kralen had zij die dag er nog aan moeten rijgen, met als laatste de kraal met het hartje of de vlinder die de ouder krijgt als hun kind is overleden. Haar dochtertje was een paar weken geleden overleden, en het was er nog niet van gekomen om de KanjerKetting af te maken.

Het was een heel aangrijpend verhaal, wat op het aanwezige publiek toch een hele impact had. De opbrengst van deze avond was €4000,- die aan de VOKK (Vereniging van Ouders van Kinderen met Kanker) werd geschonken. Een bezoekje aan de website is zeker de moeite waard www.kanjerketting.nl

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s