Control Freak

Vanaf mei 2018 ben ik al bezig met de voorbereidingen voor de Camino die ik in augustus van dit jaar ga lopen. De meeste info haal ik van internet. Zo ben ik op Facebook lid van Camino de Santiago; Wie stapt met me mee naar Santiago; Camino voor beginners. Daarnaast bezoek ik de website van Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob    Genootschap Sint Jacob .  Verder volg ik ook Wandelen naar Santiago In Balans op weg .

Maar de meeste info heb ik toch wel verkregen bij Sint Jacobsweg naar Santiago de Compostela lopen. Op deze website van Camino Comfort staan alle Camino’s beschreven. Is er een Blog met uitgebreide adviezen, en is er een Webshop waar je werkelijk alles voor je mee te nemen uitrusting kan kopen. En hebben ze in Oss… een winkel aan huis. Natuurlijk hebben ze ook een Facebook pagina, en daar las ik dat er één keer per maand op vrijdag een Camino Info café wordt gehouden. Een gezellige avond op Donativo basis met een Spaans wijntje en Tapas erbij….. maar het allerbelangrijkst een avond met heel veel info van Pelgrims / voor pelgrims. Hier heb ik al vele pelgrims ontmoet en heb ik veel van hun ervaringen op de Camino Francés op geschreven.

Daarnaast komt er nog info binnen van familie en kennissen, die ook al eens een Camino hebben gelopen. En dan kijk ik  nog op Youtube naar filmpjes over de Camino Francés en over de te dragen Backpack.

Dat lijkt mij wel genoeg als voorbereiding…. maar ik vond toch nog iets op de Camino comfort Website Etappes Camino Francés, wat ik op papier wilde zetten. Ik heb de hele route op 17 A 4tjes gezet. Alle bijkomende verzamelde informatie verwerk ik in deze etappes. Of ik al dat papierwerk straks mee neem weet ik nog niet, een andere optie is dat ik het verwerk in onderstaande reisgids.

 

Deze bovenstaande reisgids heb ik aangeschaft, die ik op mijn tocht bij mij heb. Hierin staan alle 34 etappes beschreven over een afstand van 790 km. Het is maar een richtlijn want je bent niets verplicht, en kan ik dus de tocht helemaal naar eigen inzicht lopen. Met alle verzamelde en verwerkte info, denk ik dat ik toch wel goed voorbereid op pad ga.

dromen-300x212

Dus Jullie begrijpen dat ik er heel veel mee bezig ben, en zo dus alle informatie die ik vergaar op zuig. Is dit normaal? Ik weet het niet… het enige wat ik wel weet is, dat ik goed voorbereid op pad wil gaan. Ik ben best wel een chaoot en af en toe een warhoofd, en om het chaotische in mijn aanstaande Camino zoveel mogelijk te minimaliseren, doe ik het op deze manier. Ben ik dan een Control Freak… Nou dat denk ik niet, geen echte in ieder geval, want ik beantwoord niet aan alle 10 tekenen, waar je een control freak aan zou kunnen herkennen. Nee niet alle tien, maar sommige tekenen heb ik dan weer wel, hé Bah… wat vervelend nou. ( Ik denk dat ik hier ook maar eens een blog over moet schrijven )

Ik ben wel altijd met van alles bezig, en dan is het af en toe best warrig daar boven in dat koppie…. een gevoel van dat mijn hoofd vol confetti zit, wollig zeg ik ook wel eens… “Maak een lijstje”, “Verzin vaste plekken voor je spullen”, “Probeer niet alles tegelijk te doen”, is het geen wat ik maar al te vaak te horen krijg. Dan is het toch zo gek nog niet dat ik mijn Camino op deze manier voorbereid.

Zo moet ik straks in mijn Backpack echt met kleuren gaan werken, zodat ik niet in de stress schiet als ik weer iets niet kan vinden. Kleding, ondergoed, persoonlijke verzorging etc. allemaal in verschillende gekleurde zakken. En daar maak ik dan weer een lijstje van met de juiste kleur codes…. en zo blijf ik bezig. Maar ik hou vol dat ik geen Control Freak ben.

f0d06cf985a6be47dbc801490e0d8118

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s