Mee op reis

Het onmogelijke moet gebeuren… Je gaat op reis en je neemt het meest noodzakelijke mee. Wat is belangrijk en wat niet, en… als het belangrijk voor je is heb je het dan ook echt nodig. Dat het maar ca. 8,5 kg mag wegen is mijn streven, en is mijn keukenweegschaal in de nabijheid als ik weer wat gekocht heb. Alles wordt gewikt en gewogen, je moet het tenslotte allemaal dragen. Soms draaf ik daar wel heel erg in door, want wie weegt er nou zijn Bankpasje??  Ik dus!!! Ik heb een totaal gewicht wat er allemaal mee gaat, en het gewicht van wat er daadwerkelijk in de backpack zit, als ik aan het wandelen ben.

inpaklijst-wat-neem-ik-mee-op-reis-683x1024

Mijn hele wandel uitrusting inclusief kleding is al compleet, maar er moet nog zoveel meer mee. Sommige spullen wegen bijna niets, maar een telefoon met oplader toch gauw 260 gram. Daar komt nog een powerbank bij van 200 gram. Heb ik dit nodig? Misschien niet, maar omdat ik veel foto’s denk te maken zou het zo maar kunnen dat ik mijn toestel tussendoor moet opladen. Die gaat dus mee!… Wandel sandalen… zonder gaat ook of misschien alleen een paar badslippers. Maar is het niet fijn… om na het wandelen heerlijk iets anders aan je voetjes te hebben dan die zware wandelschoenen. Nog even uit eten op badslippers zie ik niet zitten.

ooahh-luxe-latte-1-1200x628_a35c1fe5-67e3-49ef-8150-f55ed5db75c4_2048x

Ik ben op zoek gegaan naar wandelsandalen en ben uit gekomen bij Oofos sandalen, die gewoon zalig zitten en bijna niks wegen. Belangrijk dus!!! En ze werken ook nog eens helend na een zware wandeling.

Op al mijn reizen door Europa ging er een knuffel mee, die achter op de motor zat. Wij noemden hem Felix ( naar Felix de Cat ), en eigenlijk zou die ook mee moeten. Hij is groter dan je zou verwachten, maar weegt bijna niets. Nu komt de vraag… Is het belangrijk voor je… Hmmm… hmmm… Heb je Felix echt nodig Hmmm… hmmm.

thumbnail_img_20181222_091944_burst001_cover

Waarschijnlijk blijft Felix thuis om op het vrouwtje te passen, Jammer!!!… Ik zie mij al lopen met Felix achter op mijn Backpack… je loopt iedereen voorbij en die kijken in die snoet van Felix…..Geinig of niet dan?  Hmmm… hmmm toch die twijfel.

Er is mij een Go-Pro aangeboden…. ik wist nog geeneens wat het was, en weet geeneens wat die weegt. Is het Belangrijk…. en heb ik het nodig is ook hier de vraag. Wel handig natuurlijk, want van Blogger wordt ik dan ineens een Vlogger. Lekker Belangrijk dus… met enig sarcasme gesproken!!!

Nog een futiliteit… Sommige dingen heb je niet nodig, maar heb je wel bij je als je van huis gaat, een bos sleutels bijvoorbeeld waaraan de sleutel van de voordeur. Je kunt er voor kiezen om die er af te halen, tenminste als je met het openbaar vervoer reist naar Saint Jean Pied de Port net als ik. Maar mijn sleutel ligt onder de Welcome mat bij de voordeur, dus daar hoef ik mij geen zorgen over te maken, en kan ik altijd binnen als ik weer thuis kom. Er gaan dus geen sleutels mee, en dat scheelt een hoop gewicht, weeg het maar eens.

foto-twitter-polriviercomp

Je wilt van alles mee nemen, maar in Spanje lopen ze echt niet achter hoor, en kun je alles onderweg kopen mocht je iets nodig hebben wat niet in je backpack zit.

Mijn belangrijkste bezit, het is geen bezit maar wel het aller aller belangrijkste in mijn leven, is mijn eigen lief Kitty. Hoe graag zou ik haar niet mee willen nemen, gwoon ergens in mijn Backpack. Heb ik haar nodig… Ja. Laat ik haar thuis… Ja met pijn in mijn hart…..

Wat ik al eerder Blogde… Er wordt een Vuistregel gehanteerd van 10% van je lichaamsgewicht, al zijn daar de meningen over verdeeld…. Want dan heb je weer van die rekenaars die zeggen “Oh ik weeg 100 kg, dus mag ik 10 kg in mijn Backpack mee nemen”… Maar er zijn er ook die zeggen, “wat je aan hebt qua kledij: hetzelfde in de rugzak voorzien. Plus regenkleding, Handdoek… en een paar slippers. Is voldoende”…Tegenstrijdig dus, de ene neemt al gauw 10 a 12 kg mee, en de ander heeft aan 5.5 kg?? genoeg. Dit laatste is wel heel erg weinig gewicht, dus is het iedere dag wasdag omdat je maar een setje kleding in je backpack hebt.

Daar denken Jullie als lezer waarschijnlijk niet over na… Het is voor een pelgrim onderweg bijna iedere dag wasdag.22474368706_78f4179c10_b

 

Ik denk dat ik er serieus genoeg mee bezig ben, om niet al te veel mee te nemen.            8.5 kg moet lukken, ik moet tenslotte alles meeslepen!! Want bij die 8.5 kg komt ook nog het gewicht van het eten en drinken wat je die dag mee neemt. Het definitieve gewicht houden Jullie nog van mij tegoed, als mijn Backpack klaar is om af te reizen.

5767476_keep_calm_and_buen_camino

 

 

 


2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. henico1958 schreef:

  Tja, keuzes maken is een hele bezigheid🥴

  Like

  1. Rikit schreef:

   Inderdaad een hele bezigheid… maar het gaat goed komen, daar ben ik van overtuigd.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s