Nederheide…

Afgelopen week ben ik vier dagen wezen wandelen, in het gebied van Nederheide en de Stippelberg in de regio Milheeze. Tot voor februari had ik er nog nooit van gehoord, maar kwam er gedeeltelijk overheen tijdens een Lunchwandeling met de Marbella Girls. Toen ontdekte ik ook Hotel Nederheide, waar wij nu vier dagen vertoefd hebben. Kitty kon er heerlijk zwemmen, en ik heerlijk wandelen.

Ik moet tenslotte veel kilometers in de benen hebben voordat ik op Camino ga, maar wat is veel als je al drie keer in de week wandelt. Het blijft wat achter bij vorig jaar… dat is een feit, want de afstanden die ik nu maak zijn wat korter door mijn Kreunzool-perikelen. Maar dat gaat goed komen… daar ben ik van overtuigd.

1283951_1

De eerste wandeling die ik ging maken was enigzins een kopie van de Lunch wandeling van februari, alleen kwam ik nu niet uit Bakel maar vertrok ik van Hotel Nederheide en liep dan richting Milheeze. Het leek een beetje op een mini camino bedevaart, want in het Brabantse land kom je daarvoor de nodige kapelletjes tegen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Toen ik in februari over het terrein, van Stichting “De Zorgboog” liep, waren de kabouters nog niet gearriveerd in het Kabouterbos. Maar nu moest je echt oppassen of je liep ze omver die kleine donderstenen. Leuk om te zien dat zij met zovelen waren gekomen. Op, onder of in een boom, ze zaten overal… het leek wel een kabouterplaag.

Iedereen kent de kabouter, en hier zie je ze dus in alle soorten en maten…. voor elke tuinklus is er wel een te vinden. Vijverkabouters, snoeikabouters, plantkabouters, kabouters met kruiwagen, kabouters met gieters, en pensionada kabouters natuurlijk, die heerlijk zaten te genieten van hun kabouterbiertje.

chouffe_soleil_belgien_craft_beer_rockstars

Verder wandelend kwam ik door de vlindertuin, waar geen vlinder te bespeuren was, maar waar het stikte van een Laven familie. In dit prachtige park van Stichting “De Zorgboog”, waar ook nog een uit de kluiten gewassen modelspoorbaan te zien is, is het heerlijk wandelen en echt een bezoekje waard als je eens in de buurt bent.

Deze diashow vereist JavaScript.

Ik liet het park achter mij en vervolgde mijn weg richting de 27- Holes baan van Golfclub Stippelberg, waar gasten welkom zijn staat er op een groot bord. Maar Jullie weten dat ik altijd een vroege vogel ben, en er ook hier voor mij geen koffie te halen viel. Maar water had ik genoeg bij, en ik moest mijn nieuwe drinksysteem toch uit proberen. Op water en brood dus… niets mis mee.

Dit eenvoudige drinksysteem wat alleen bestaat uit een slangetje, een adapter voor verschillende drinkflessen en een mondstuk, werkt eenvoudig… Je pakt de slang vast en neemt het mondstuk in je mond. Bijt vervolgens voorzichtig op het mondstuk om deze te openen, en zuig het water uit de fles. Het werkt en ik ben er heel blij mee.

Bij de vogel kijkhut heb ik nog naar de vogels gekeken, maar ook hier was niemand thuis… Het is nu broedtijd voor de vogels en iedereen zat op het nest vermoedde ik zo… dus maar weer door, maar een echt wandelplan had ik niet. Maar hoe heerlijk is het om er lekker tussen uit te zijn…rondstruinen langs deze watertjes van de Bakelse vennen, en via bospaadjes terug naar het hotel.

Deze diashow vereist JavaScript.

En zo wandelde ik elke ochtend de Kaak af waaraan het Hotel gelegen is, en maakte ik een ronde door dit prachtige natuurgebied met een routekaart op zak. Rond de middag was ik dan op tijd weer terug voor de lunch, om mij dan terug te trekken op het mooie terras van het hotel, genietend van een dikke pil van een boek, en een lekker wit wijntje. Dit moet ik echt vaker gaan doen…. Dus….

Deze diashow vereist JavaScript.

ga ik er over drie weken er weer op uit met drie wandelvriendinnen, om te gaan wandelen op de Duitse Hunsrück en Eifel. Trainen met volledige bepakking…

Geierlay brug Duitsland
Geierlay brug Duitsland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s