Bierproeverij

on

Note: Om een of andere reden was dit bericht verdwenen.….Cencuur misschien, gezien de helft van mijn verhaal verdwenen is.

De laatste vrijdag van de maand, is er in de Muifel brouwerij in Oss een proeverij. Mijn zwager Pedro en zonen Niels en Luuk gaan daar wel eens wat proeven. Na dat aan gehoord te hebben, heb ik gevraagd of ik een eerstvolgende keer mee mocht. Dat zou vandaag zijn, de vrijdag na Hemelvaart.

Helaas is die vandaag dicht vanwege het lange weekend, maar wilden Pedro, Niels en Luuk dit niet voorbij laten gaan. Als wij het nu gewoon eens thuis doen werd er al meteen geopperd, en zo geschiede. Pedro stelde zijn patio beschikbaar, Niels zou gepaste biertjes bestellen, en zorgen voor de kleine hapjes die je daarbij moet nuttigen.

Gisteren op Hemelvaart was het zo ver. Aanwezig: Pedro Niels Luuk Rianne en onze partners Miranda Ilse Stephanie Kitty die af en toe wat nipten aan de biertjes die voorbij kwamen. Het was perfect voorbereid door Niels, die over elk biertje wat wist te vertellen. De Muifel bieren waren er niet bij deze proeverij, die drinken wij wel in de brouwerij.

Bij een proeverij gaat het om proeven, en om het desbetreffende biertje een punt te geven. De mannen hadden dit al vaker gedaan, hun smaakpapillen zijn hierin verder ontwikkeld dan bij mij denk ik. Ik proefde en maakte een foto van het biertje… en aan Miranda haar gezicht kon je vaak zien wat zij er van vond. Natuurlijk worden de biertjes gedronken uit kleinere glaasjes of in glazen waar niet tot de rand wordt geschonken.

Dit waren de bieren die voorbij kwamen: Chimay Grande Reserve Vieille– Straffe Hendrik Heritage 2017– Gouden Carolus Cuvee van de Keizer Imperial Blond– de Kicking Kohatu Kangaroo van het Uiltje– De Willy Tonka 4 van Moersleutel– de Caramel Fudge Stout van Kees– de Troubadour Magma– de Spencer Trappist Holiday Ale– en de Boon Mariage Parfait Oude Geuze.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s