G7… Obstakel

Wat heb ik nu met de G7 top te maken zal je denken. Tot voor twee weken terug wist ik er ook nog weinig over. Tenminste niet meer dan dat er jaarlijks vergaderd wordt, door zeven vooraanstaande industriële staten en de Europese Unie, de G7.

Dit jaar is Frankrijk de gastheer…

En waar, en wanneer vergaderen ze dan… … in Biarritz en juist in het weekend dat ik naar Bayonne af reis. En dat is het eerste obstakel op mijn reis naar Santiago de Compostella. Want Biarritz ligt hemelsbreed maar 5 kilometer van Bayonne verwijderd.

Op het moment dat ik mijn treinreis van Bayonne naar Saint Jean Pied de Port wilde boeken, ben ik er achter gekomen wat voor obstakel dit ging vormen. Ik kon maar geen ticket boeken voor maandag 26 augustus, de dag dat ik met de Flixbus aan kom in Bayonne. Dan maar de Treinreiswinkel ingeschakeld om dit op te lossen. Maar ook bij hen lukte het niet… en zij wisten ook niet waar het dan aan lag. Omdat het mij niet lukte om met de trein te reizen, besloot ik te informeren bij Express Bourricot. Zij rijden meermalen per dag, met taxibusjes op en neer tussen Saint Jean Pied de Port en Aéroport Biarritz. Mijn vraag aan hun was, of ik naar het vliegveld zou kunnen komen, om dan met hun naar Saint Jean te reizen.

images

Express Bourricot kwam met het antwoord, dat er een G7 vergadering wordt gehouden van 23 t/m 26 augustus, en dat er dan ook geen vliegverkeer zal zijn. In ieder geval niet voor een pelgrim of toerist die op Biarritz wil vliegen. Dit betekende dat ik daar niet naar toe hoefde te gaan. Bourricot stelde voor om mij op te pikken op Parking de Marouette, waar ik aan kom met de Flixbus. Op dit moment ben ik nog de enige passagier en gaat mij dit taxiritje € 84,00 kosten.

Omdat Biarritz en omgeving hermetisch worden afgesloten van de buitenwereld, er geen vlieg en treinverkeer is… en ik argwanend ben of Flixbus hiervan op de hoogte is, besloot ik ook deze maar te informeren over deze G7 Top.

download

Nu is het niet zo gemakkelijk om bij welke website dan ook, contact te zoeken…dus ook niet bij Flixbus… maar ik heb het geprobeerd…. Als antwoord kreeg ik, een of ander min of meer automatisch flut antwoord. Zoals ik al zei… ik heb het geprobeerd, wat ze er mee doen moeten zij weten.

En het heeft geholpen, want Flixbus heeft er toch wat mee gedaan… Gisteren stond ineens dit bericht in de Flixbus app, bij mijn Ticket gegevens….. Warning: Due to work in Bayonne, the stop is reclocated. The picking up and setting down of passengers will be operated at 19 Quai de Lesseps.

160818southamptonairport_0006-small

Een goede keus lijkt mij. Bayonne wordt gescheiden door rivier de Adour, waar in het zuidelijk deel Parking de Marouette ligt. Het deel wat volgens mij hermetisch afgesloten wordt van de buitenwereld. Quai de Lesseps ligt in het noordelijke deel van Bayonne.

Nu maar hopen dat er nog meer pelgrims gaan komen, zodat wij de kosten kunnen delen. Al zal dit moeilijk zijn als men er niet naar toe kan reizen. € 84,00 is toch veel geld voor een taxiritje van een uur.

9 reacties Voeg uw reactie toe

 1. ellybranje schreef:

  In de bus zitten hoogstwaarschijnlijk ook wel pelgrims. Maakt het delen van een taxi makkelijker. 🤔

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ik hoop het Elly, dat zou een mooi begin zijn van mijn Camino

   Like

 2. mirped schreef:

  Wow, hopelijk gaat het goed komen. Verzonden vanaf mijn Samsung Galaxy-smartphone.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Duimen maar Miranda!

   Like

 3. AnneMarie schreef:

  Het duurt nog even. Komen vast meer bij die gestrand zijn op de G7

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Daar hoop ik op Annemarie, misschien zitten er in mijn Flixbus nog andere Camino gangers.

   Geliked door 1 persoon

   1. AnneMarie schreef:

    Zou fijn zijn.

    Like

 4. Rikit schreef:

  Gelukkig kon ik de taxi delen met drie Italiaanse en en Amerikaanse vrouw, en koste mij de taxi €24,00

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s