Dag 4

Vroege start dus vroeg op… ik reageer maar sloompjes vandaag en kom maar moeilijk op gang…Voordat ik op Camino ga, moet ik echt nog een keer langs de podotherapeut voor aanpassing van mijn Kreunzolen. Een jaar lang geen blaren gehad, en nu op een plek van zowel links als rechts waar een harde rand zit, loop ik blaren…. Dus vandaag gebruik ik de Wandelwol, want met wandelwol meer lol.

Thuis had ik mijn voetjes netjes verpakt, maar aankomende op de Wedren, zat het niet lekker. Dus gauw schoenen en sokken uit, en alles overnieuw gedaan. Aan mijn rechtervoet doe ik nu een dunnere sok, en zit het nu een stuk aangenamer. Altijd is er wel weer een gesprek met een wandelaar, en de vraag… hoe het deze vierdaagse met je gaat. Ook nu weer met een aardige dame, dus even een fotootje van… ik weet je naam geeneens.

Voorafgaande aan het eigenlijke vertrek, wacht een fotomoment bij de 4Daagse Barometer, ditmaal niet van mijzelf maar van “de Jeugd heeft de toekomst.”

Ik wil Jullie mijn gezonde eetpatroon niet onthouden. Dit is wat ik gisteren op dag 3 gegeten heb en waar ik voldoende aan heb gehad.

 • Opstaan: yoghurt met muesli en meloen; na 1 uur wandelen: 1 banaan;
 • 1e lange pauze: Koffie en 2 sneetjes brood met Surinaamse Pindakaas met hagelslag; onderweg aangeboden: 1 appel;
 • 2e lange stop: 2 koffie en 1 x gebak, 1 blikje bier en 1 sneetje met 30+ jonge kaas;
 • Over hele dag 1,5-liter water;
 • Thuis: 3 stukjes kip met appelmoes; 1 koffie met 1 koekje;
 • Voor het slapen gaan 1 beker melk. Niets teveel dus.

Klokslag 07:00 uur ben ik op pad en zie dat er enkele wandelaars zijn, die met de fiets naar de wedren zijn gekomen. Hopelijk weten ze vanavond nog waar ze hem vanmorgen neer gezet hebben.

Gisteren had ik het over meneer Chung. Vandaag zag ik de groep waar deze meneer Chung bij hoorde. Een kleurrijke groep Rijstplukkers uit Taiwan…

Even later kruist een wandelaar mijn pad waarvan ik zie, dat hij dezelfde problemen heeft als ik. Hij loopt naast zijn schoenen, net als ik. Ik moet een tandje bij schakelen om hem in te halen, en ik zeg tegen hem “U hebt hetzelfde probleem als ik, U loopt naast Uw schoenen.” Het bleek een Duitser te zijn die voor zijn 30e kruisje liep, en dus niet begreep waar ik het over had.

“Ich habe gesehn dass sie neben deine schuhe lauft.” Hij begreep niet echt… waar ik het over had, dus liet ik het maar zo.

Ik ken vandaag toch wel mijn probleempjes en mijn voeten doen verdomde zeer. Maar wat zeur ik nou… ik zie zoveel wandelaars die ook niet lekker lopen. De ene helt over naar links , de ander naar rechts… ik neem maar een roze pil, dat zwakt die pijn in mijn voeten wat af.

Kreun & Steun hebben afgesproken elkaar te ontmoeten op de plek waar de 30 bij de 40 komt Met de 4Daagse app kan ik zien waar Steun ergens zit op de route van de 40 km. Zo kan ik mijn tempo bepalen en hoef ik mij niet te haasten.

Bij mijn tweede stop in Heumen, kom ik Nellie van gisteren weer tegen wat toch altijd bijzonder is, als je met vele duizenden op pad bent.

Even later loop ik “Marbella Ria” voorbij, nog een wandelvriendin die ik in oktober ontmoet heb. Gisteren hoorde ik dat ze mee liep, en vandaag ontmoet ik haar… ook weer heel bijzonder in deze mensen massa.

Samen finishen hebben wij elkaar beloofd, en dat hebben wij gedaan. Samen de laatste 8 km over de Via Maldolia in Malden, naar de Via Gladiola in Nijmegen. Wat een feest is het toch weer met zoveel enthousiaste toeschouwers langs de kant.

De beloning volgt op de wedren, waar dit keer alleen wandelaars mogen komen. Nu kunnen wij nog een plaatsje vinden om wat te drinken.

img_20190719_1741201779627002.jpg

Wij besluiten om door te lopen, en op het terras van “Stadsherberg Wilhelmina” in Oss, onze partners te ontmoeten, en hier wat te gaan drinken. Ook hier worden wij door Herbergier Kees ontvangen met een Gladiool.

8 reacties Voeg uw reactie toe

 1. riavanrosmalen schreef:

  Nou meis, het is je weer gelukt 💋 En dan het laatste stuk samen met Silvia is natuurlijk super! Geniet ervan. Lieve groet

  Geliked door 1 persoon

  1. pvmontagne schreef:

   Van harte gefeliciteerd met je 8-ste finish van de 4-daagse.
   En nu op naar de Camino.
   Ellen en Piet

   Like

   1. Rikit schreef:

    Dank je wel Ellen en Piet!

    Like

  2. Rikit schreef:

   ja saampjes finishen was erg leuk, Ik had silvia toch wel gemist hoor!

   Like

 2. jose schreef:

  Top gedaan Rianne, en geweldig geschreven!
  Ik heb genoten.😁
  En nu uitrusten neem ik aan?
  Geniet van je weekend met Kitty

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Fijn dat je genoten hebt Jose…

   Like

 3. henico1958 schreef:

  Gefeliciteerd met deze overwinning… top!!!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel Hennie!!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s