5. Ergens Onderweg… naar Burgos

Onderweg naar Santiago de Compostella passeer ik Burgos, gelegen op 275 km van Saint Jean Pied de Port. Een ideale plek om een rustdag in te plannen, en om deze stad beroemd om zijn prachtige kathedraal te bezoeken.

Burgos-kathedraal

Burgos staat met name bekend als stad waar veel pelgrims neerstrijken, die de Camino de Santiago lopen. Het is ook een hele leuke stad om te bezoeken. De stad bruist en heeft veel terrasjes en restaurants. De hoofd bezienswaardigheid van Burgos is de grote Santa Maria Kathedraal. Deze is enorm en de voornaamste reden van een bezoek aan de stad. Deze kathedraal staat als enige kathedraal van Spanje op de werelderfgoedlijst van Unesco.

1

depositphotos_126131334-stock-photo-burgos-cathedral-interior

Het bezoek aan de stad begint voor velen dan ook bij deze kathedraal. De kathedraal is niet te missen. Tegen betaling kun je de kathedraal bezoeken. Wil je het goed zien, neem dan de tijd. De kathedraal is immens. Je loopt langs veel verschillende kapellen. De ene is nog indrukwekkender dan de andere. Daarna ga je nog door de vele bijgebouwen heen.

Ook het plaza mayor is leuk om rond te struinen. Geniet voor de rest van het heerlijke eten tegen betaalbare prijzen. Het blijft een pelgrimsoord.

Als ik het zo lees is dit een ideale plek om een dag langer te blijven, en na 275 km mag dat ook wel vind ik.

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. wilma schreef:

    Lekker zo’n dagje rust is het gezellig onderweg leuke contacten?
    Heel veel groetjes Wilma

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s