6. Ergens Onderweg… Op de Meseta

Ik heb het majestueuze Burgos  verlaten en hoop in circa 9 dagen naar Leon te wandelen. Hier voor moet ik de eindeloze hoogvlakte van de Meseta met zijn rode paden en gele graanvelden over. De pelgrim die de Camino Francés ooit liep, weet zeer goed waar en wat de Meseta is. Er zijn pelgrims die deze strook van ongeveer 200 km tussen Burgos en Léon mijden als de pest, en het overslaan door met de trein verder te rijden.

meseta-camino

dsc05400

Niet omdat het moeilijk op en af gaat, maar omdat het zeer monotoon lopen is in dit desolate landschap. Je mag het nu ook niet gaan vergelijken als een tocht door de Sahara, maar soms krijg je de indruk dat je in de polder loopt, met af en toe een boerderij daar neer geplant. De Meseta is een zeer uitgestrekt plateau op een hoogte van ongeveer 800 à 900 meter boven de zeespiegel, magere grond en wegen die kilometers rechtdoor lopen met amper een boom, om in zijn schaduw wat te kunnen uit rusten. Je moet voldoende drinken bij hebben en liefst ook wat eten als je uren in de brandende zon door die onbewoonde wereld moet lopen.

Neem even de tijd om dit filmpje van Efren Gonzalez te bekijken. Hij maakt prachtige opnames met een drone, op zijn weg naar Santiago de Compostella.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s