4. Ergens Onderweg… in de Rioja Streek

La Rioja is een  volgens Wikipedia een autonome regio en provincie van Spanje. Deze regio ligt in het noorden van het land en grenst aan Baskenland, Navarra, Aragón, Castilië en León. De hoofdstad van La Rioja is Logroño.

Op het moment dat ik hier wandel ben ik al een week onderweg, en heb ca. 150 km afgelegd. Eigenlijk nog te vroeg om hier al te pauzeren, in een stad die bekend staat als Wijnhoofdstad en waar je kunt genieten van heerlijke pinchos. Wijn en Gastromonie gaan heel goed samen aan de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Ontdek

Wijn, wijn en nog eens wijn. Dát is La Rioja: de belangrijkste wijnstreek van Spanje. Waar je meer dan 700 wijnhuizen (bodega’s) telt. Ze zijn er in allerlei soorten en maten.

Welke je niet wil missen? De wijnhuizen Ysios en Marques de Riscal. Beide zijn architectonische hoogstandjes en staan symbool voor het nieuwe, moderne Rioja. Oh en de wijnen van Marques de Riscal behoren tot de beste ter wereld!

Een wijnproeverij is een goed idee, maar daar heb ik jammer genoeg geen tijd voor.

En ook geen tijd om een of meerdere bodegas, van de 700 bodega’s te gaan bezoeken. Maar ik wil wel in Logroño, genieten van een goed glas wijn en een of meerdere pinchos.

Want  hier vind je namelijk de hoogste concentratie pinchos barren van heel Spanje!

In de buurt van Calle del Laurel vind je tientallen bars met pincho’s; de Noord-Spaanse variant van de tapas.
Alle barretjes hebben een eigen specialiteit. Bar Soriano staat bijvoorbeeld bekend om z’n champignon pincho. Bij de meeste betaal je per prikker en dat kost je slechts een prikkie. Dus dat wordt rond prikken geblazen…

Voor een Bourgondische meid als ik, is het dan toch erg moeilijk om zo hier maar aan te voorbij lopen. Misschien … moet ik hier toch maar een overnachting plannen. Niet in een herberg, want dan moet je al om 22:00 uur binnen zijn. Een hotel is misschien niet zo heel erg verkeerd, en een rustdag na 150 km ook niet. Het komt wel goed denk ik…. Het komt zoals het komt op deze weg. Ultreia…

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ria/Ton schreef:

  Ik dacht dat deze pelgrimage iets te maken had met boetedoening/penitentie. Ria waarschuwt ervoor te zorgen dat de wijn niet in je benen zakt.

  Like

 2. wilma schreef:

  wel je eigen af en toe trakteren dat verdien je.
  Goed bezig groetjes Wilma

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s