7. Ergens Onderweg… naar Monastery of Saint Anthony

Ik heb nog maar 40 km gelopen op de “Meseta,” en passeer de ruïne van Monastery of St Anton

Net buiten Castrojeriz, op wat vroeger het paleis en de tuin van koning Pedro 1 van Castilië was, staan de ruïnes van het oude klooster van San Antón, gerund door de Hospital Brothers van St. Anthony. Zij verzorgden de pelgrims die ziek waren op weg naar Santiago de Compostella. Vooral hen die met de ziekte genaamd St. Anthony’s vuur , heilig vuur, vuur van zieken te kampen hadden werden hier verzorgd.

Dit klooster stond onder koninklijke bescherming, daarom zijn er koninklijke toppen aan de voorkant van de kerk en op de toetsen van de gewelven. Het werd gesticht door Alfonso VII in de twaalfde eeuw ( 1146 ).
De huidige ruïnes zijn uit de veertiende eeuw. Het ziekenhuis was erg belangrijk, omdat dit het hoofdkwartier was van de algemene commandant van de Orde van San Antonio in de verschillende rijken van de Kroon van Castilië en Portugal, met meer dan twintig afhankelijke encomiendas (huis-klooster-ziekenhuis). De ceremonies die de Anthoniaanse monniken hielden om verschillende objecten te zegenen waren beroemd, waaraan veel toeschouwers kwamen. Het symbool van de Orde was het Tau-kruis.

7552726

Albergue_Hospital_peregrinos_Convento_San_Anton_Burgos_Camino_Frances_10

Albergue_Hospital_peregrinos_Convento_San_Anton_Burgos_Camino_Frances_05

In deze ruïne van het klooster van San Antón is een Albergue gevestigd, waar ik als het zo uit komt wil overnachten. Het is meer dan een bezoek waard en een geweldige plek om te rusten heb ik gelezen.
Gewoon lekker primitief… Geen telefoon, geen lichten, geen wifi, geen warm water. Je doet de was in het kanaal, en je kunt een douche nemen als je het niet erg vindt om een koude te hebben. Eenvoudig diner en ontbijt geserveerd op Donativo basis.
Er staat…( Laat je niet afschrikken door de beschrijving ), het is geweldig!

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Henny Kemper schreef:

  Fijn on je verhalen te lezen. Heel veel succes en mooie ervaringen gewenst
  Henny kemper

  Like

 2. AnneMarie schreef:

  Wat een energie om ook dit blog nog bij te houden. De informatief is zeer interessant en veroorzaakt alleen maar jjonger naar meer.
  Top 👍👍👍

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s