Rondje Mill

Alle ingrediënten voor een mooie wandel dag waren vandaag aanwezig. Al had ik er vannacht nog echt geen vertrouwen in dat het goed zou  komen,  met de regen en hagelbuien die onze slaapkamerraam geselden. Zo zie je maar dat het acht uur later er heel anders uit kan zien. Elly pikte mij om half negen vanmorgen op om te gaan wandelen. Zij vroeg of ik een mooi rondje wist, en zodoende kwam ik op het idee om nog een keer het rondje te gaan doen, wat ik eind januari liep met het Jacob Genootschap. Het rondje Mill wat door een prachtig gebied gaat, maar waar ik toen veel van gemist had. Ik liep toen met een grote groep wandelaars, die bij wijze van spreken allemaal achter de Rattenvanger van Hameln aan liepen. En dat was toen…  achter diegene die de tocht had uit gezet.

IMG_20200219_091053IMG_20200219_091744

Dus je volgt, je bent in gesprek met anderen… en aan het eind van het rondje heb je meer dan de helft gemist. En daar kwam ik dus vandaag achter, dus was het een hernieuwde kennismaking. De route had ik nu in de Maps.me app staan, zodat het haast onmogelijk was om van het padje te geraken.

Toen Elly en ik uit de auto stapten was het maar een graad of zes, en er stond een behoorlijk windje. Dus toch maar weer mijn oranje windstopper aangedaan, buff, pet op en handschoenen aan. Die handschoenen zijn niet echt handig, zeker als je net als ik regelmatig een foto wilt maken. En daar kwam nu ook nog bij, dat ik regelmatig op mijn app moest kijken zodat Elly en ik niet van het padje raakte.

IMG_20200219_095735

Door de vele regen van de laatste weken, zou je toch verwachten dat het grondwater peil nu toch wel op hoogte zal zijn. Zeker gezien het vele water wat er op de akkers staat. Het was af en toe net fierljeppen, maar gelukkig heb ik dankbaar gebruik kunnen maken van mijn poles om mijn evenwicht te bewaren, als er drassige passages waren. Vanaf het parkeerterrein bij de Valkhoeve lopen wij terug naar de weg, gaan rechtdoor en rechts aan houdend richting de UIlweg. De weg draait naar rechts en na 200 meter slaan wij rechtsaf het bospad in. Vanaf hier volgen wij het pad richting de grind afgravingen De Kuilen. Met het zonnetje op onze snoet is het heerlijk wandelen, maar door het vele handschoenen aan uit aan uit, krijg ik toch akelig koude vingers.

IMG_20200219_102004IMG_20200219_102343IMG_20200219_10265420200219_102617_0

De hele beschrijving van deze route is lastig hier neer te zetten, maar als je interesse hebt in een GPX of KML bestand van dit Rondje Mill, schrijf mij dan even een berichtje met je emailadres en ik stuur het graag naar je toe.

Als wij De Kuilen achter ons laten, steken wij de Graafseweg over, en lopen wij via de Schippersdijk naar het Defensie kanaal. Voor het kanaal slaan wij linksaf en volgen wij het kanaal tot de volgende brug, hier gaan wij rechts. Het 2e weggetje rechts is de Tongelaar en die loopt naar Kasteel Tongelaar. Als wij daar aankomen zijn wij een half uur te vroeg voordat het restaurant open gaat. Maar niet getreurd… op het binnenplaatsje is het heerlijk toeven met een steeds warmer wordend zonnetje. Ik tover twee stoelen tevoorschijn, en onze meegebrachte koffie en thee plus boterhammen laten zich hier heerlijk smaken. Wat een rust hier…

IMG_20200219_104319IMG_20200219_103008

Daarna gaat het verder over drassige paden richting Mill. Als wij het dorp binnen lopen moeten Elly en ik beiden naar het toilet. Toevallig heb ik hier mijn oudste zus wonen, dus even een belletje om te vragen of zij de koffie bruin heeft. Het treft… zij heeft net onverwacht bezoek gekregen van haar schoonzoon, en is koffie aan het zetten. Een fijn intermezzo om klokslag 12:00 uur, even van de benen, koffie en nog een koffie en nog even naar het toilet en dan kunnen wij weer fris verder. Oei… de spieren zijn wat stijf geworden, en moeten echt weer op gang komen. Dwars door het dorp lopen wij naar het Kasteeltje Aldendriel. Van Elly hoor ik dat musicus Thijs van Leer hier gewoond heeft. Ik probeer wat andere foto’s te schieten als de vorige keer dat ik het Rondje Mill deed, het lukt vrij aardig.

IMG_20200219_124428IMG_20200219_124620IMG_20200219_124821

20200219_124952

Als wij terug lopen komen wij over een evenementen terrein. Van mijn zus hoorde ik dat hier het Carnavals feest wordt gehouden. Heel Mill en alle horeca komt in de hier opgebouwde tenten te samen. Het is afgezet met schermen, maar wij kunnen toch zo over het terrein lopen… Maar waar is nou die uitgang?? Ik dacht dat ik het gevonden had, maar loop mij helemaal klem tussen coniferen haag en de groene schermen. Wat een Lol… gelukkig worden wij door een paar werklui de goede kant op gewezen. Het is tijd om ons op de terugweg te begeven, want wij moeten nog een zestal kilometers.

IMG_20200219_113705

Uiteraard nog even langs het Duits lijntje monument, de oorlog sporen zoals de asperges op hetzelfde Duits lijntje, en de kazematten bij het Defensiekanaal. Nog even genieten op een bankje van onze laatste koffie en thee, en weer verder.

IMG_20200219_131658IMG_20200219_131715IMG_20200219_13191420200219_13153220200219_131631

De Valkhoeve komt weer in zicht, en zo komt er een eind aan een prachtige wandeling van iets meer dan twintig kilometer. Wij zijn moe maar hebben een voldaan gevoel… Wat is wandelen toch leuk.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. AnneMarie schreef:

  Lijkt me een mooie route. Een route in maps.me zetten moet ik nog even leren. Ben er nog niet aan toe gekomen om te proberen.
  Dat probleem ken ik als je met z’n allen aan de wandel gaat. Je mist de helft.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Een route in maps.me zetten is heel eenvoudig. Je download het bestand. Daarna open je de maps.me app, De route wordt dan al geprojecteerd in de kaart van Nederland. Echt eenvoudig, maar denk er wel aan dat het een kml bestand moet zijn.. De meeste bestanden zijn in GPX, maar op internet is er wel een converteer programma te vinden, en ook dat is heel gemakkelijk. Groetjes, Rianne

   Like

   1. AnneMarie schreef:

    Oké. Daar moet ik dus even voor gaan zitten. Bedankt voor de tips.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s