Camino Playlist… No.1

Voor mijn reis op de Camino Francés, had ik op Spotify een eigen playlist aangemaakt. Mijn muziek keuze is heel divers, en daarom is het ook heel lastig om aan te geven wat ik specifiek mooi vind.
Muziek is een algemeen geaccepteerd middel als het gaat om het uiten van emoties, en emoties in alle vormen heb ik meermalen gekend op mijn 800 km lange reis naar Santiago de Compostella.

Ik zal regelmatig een nummer uit mijn playlist laten zien en horen.

jkwj5b10

Als ik muziek luister wil ik geen oortjes in, of een koptelefoon op. Nee, ik wil het horen via de luidsprekers… niet altijd mogelijk als er anderen in de buurt zijn, maar ben ik alleen dan laat ik het ook horen.

En als ik dan op een weids landschap liep zoals hier op bovenstaande foto, luisterde ik naar Andrea Bocelli – “Nelle Tue Mani ( Now We Are Free ) from Gladiator. Hier was ik Remi en voelde mij hier maar heel nietig in deze wereld. Theatraal stond ik hier met mijn armen uitgestrekt en draaide mij in het rond, om dit te mogen aanschouwen. Dankbaar dat ik hier mocht zijn… Hier voelde ik mij helemaal Zen worden.

Nu ik het weer hoor springen de tranen weer in mijn ogen… waar het door komt weet ik niet, maar het doet wat met mij. In 2015 ben ik in Praag naar een concert van Andrea Bocelli geweest, en werd deze film geprojecteerd. Heel indrukwekkend!!

Praag 067