Ik Ben Onderweg… Uit Riannes Camino Francés 2019

Elke week op woensdag plaats ik hier een Blog uit “Riannes Camino Francés 2019.”  Vandaag: De aftrap…Ik Ben Onderweg…

Op 25 augustus reisde ik met de Flixbus van Eindhoven naar Saint Jean de Luz. Normaal is de bestemming Bayonne, maar omdat juist nu… op mijn maanden geleden geboekte datum… de G 7 plaats vind in Biaritzz, is mijn hele reisplan omgegooid. En is de hele omgeving van Bayonne – Biaritzz hermetisch afgesloten. In plaats van een overnachting op 26 augustus in Saint Jean Pied de Port, wordt het een overnachting in Saint Jean de Luz, en kan ik pas op de 27e augustus verder reizen……..

4247427

Na een jaar van voorbereiden en wachten op het tijdstip dat ik kon gaan, ben ik nu dan eindelijk onderweg. Onderweg naar Zuid Frankrijk, waar ik vanuit Saint Jean Pied de Port start voor mijn Pelgrimage naar Santiago de Compostella.

Afgezet door mijn Lief en drie andere lieverds, bij de Internationale busstop in Eindhoven. Van hieruit vertrekt mijn Flixbus naar Lille. Ruimschoots op tijd natuurlijk… je zou maar eens te laat zijn. Allerlei bussen leggen hier aan… naar Amsterdam, naar Amsterdam, naar Zurich… hé hé daar is ie dan. Nog even een dikke knuffel en een pootje van Paio, en daar ga ik dan. Het is nu toch echt begonnen.

Het heet een reisbus te zijn, en zolang je niet naar het toilet moet is er ook niets aan de hand. Misschien kennen Jullie het fotomodel Twiggy nog wel… super Super slank, en zij had misschien nog op een normale manier door de deur gekunnen.

Maar ik moest mij er echt doorheen wringen. Ik drink niet meer… althans deze reis niet… ik zat zowaar klem (het zou zomaar door Kreun en Steun geschreven kunnen zijn).

De reis gaat via Antwerpen en Gent naar Lille. In Antwerpen en Gent stappen mensen in en uit, deze Flixbus is immers maar een gewone lijndienst. Volgens mij is de chauffeur een Italiaan, gezien zijn wilde handgebaren in het verkeer.

Het ziet er wel spectaculair uit, je maakt zo wat mee als je vooraan in de bus zit, en je ziet nog eens wat.

Ik ben nu in Lille waar ik een overstap heb voor de bus naar Bilbao. 1:15 uur wachten, gelukkig is het hier nog 27 graden en is het heerlijk toeven in een bushokje.

Jullie vragen je misschien af, waarom ik met de bus reis als je ook op een snellere manier met het vliegtuig kan… Ik krijg zo’n last van mijn oren, dat  ik liever 30 uur in de bus ga zitten, dan dat ik mijn oren 30 minuten moet blootstellen aan het dalen in een vliegtuig. Ik kan het druk verschil maar moeilijk verteren, vandaar…

Deze slideshow vereist JavaScript.

22:50 uur vertrekt mijn bus weer richting het zuiden met als halte plaats Parijs waar wij om 01:25 uur aan komen. Hier staan tientallen bussen, waaronder heel veel Flixbus. Je hoort en leest wel eens van Flixbus en je ziet ze ook wel eens rijden, maar op deze reis naar het zuiden zie ik pas hoe omvangrijk deze organisatie is. Het is natuurlijk ook een goedkope manier van reizen, als je na gaat dat ik er maar €59,– voor hoef te betalen om in Zuid Frankrijk te komen.

Goedemorgen…

Ik heb belabberd geslapen pff, ik heb wel eens fijner gereisd met een bus. Vanmorgen om 06:00 uur een korte stop ergens onderweg om van chauffeur te wisselen,  en voor een korte plas pauze… wat was ik blij dat ik mijn lange stelten kon strekken. Maar daarna heb ik toch nog iets kunnen dutten, maar toen werd ik weer wakker van mijn eigen gesnurk. Zo schiet dat slapen ook niet op.

In Bordeaux is de laatste stop voordat ik zelf aan de beurt kom, om uit te stappen. Ik heb gelezen dat er hier altijd veel pelgrims opstappen, maar nee hoor… ik ben en blijf de enige deze reis. De G7 zorgt er voor, dat er niet gereisd kan worden naar Bayonne en Biarritz vandaag.

4278635

Het valt mij op, dat de bus precies op tijd rijd en ik ook precies om 11:45 uur in Ciboure aan kom, ondanks dat hij verkeerd reed… en ik haast zelfs bij mijn hotel was in Saint Jean de Luz. Maar daar was geen halte, en hij weer terug naar Ciboure.

Aanvankelijk was ik van plan, om  vandaar een taxi te nemen naar mijn hotel. Maar ik wilde die stijfheid uit mijn lijf hebben, dus besluit ik die 4 km te gaan lopen. We zitten hier al in de Pyreneën, dus ik kan meteen aan de bak, want het gaat hoofdzakelijk omhoog. Ik loop door enkele villa wijken en kom bij de baai die gelegen is tussen Ciboure en Saint Jean de Luz.

Regelmatig een bankje pikken en genieten…  Ik was wat vroeg bij Grand Hotel de La Poste, maar mijn kamer was al gedaan. Gelukkig… ik ben er aan toe om even wat uurtjes heerlijk gestrekt te gaan liggen…Even heerlijk douchen, een wasje gedaan wat nu hangt te drogen… een tukkie doen en om 19:00 uur ga ik eten.

Het is een echte badplaats waar heel veel Twiggy’s lopen, en er wordt hier nog volop vakantie gevierd. Ik ben eerst maar gaan flaneren op de boulevard, wat fotootjes gemaakt en toen in een eet-straatje heerlijk sardines gegeten. Ja hier houd ik het wel vol…… maar morgenmiddag gaat het dan toch echt beginnen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s