Het Vervolg… Camino de Madrid

Na een onvergetelijke Camino Francés in 2019, gaat er een vervolg op komen, en dat al in 2020.

Met bovenstaande tekst begon ik enkele weken geleden dit Blog te schrijven. Maar hoe onzeker is dit alles nu geworden door het Corona virus. Kan ik nog wel in september gaan… zoals in mijn onderstaand verhaal te lezen is. We zullen het gaan zien…

Ik heb inmiddels wel geleerd om niets meer uit te stellen. Dus ben ik mijn volgende Camino al aan het plannen.

Natuurlijk moet ik afwachten hoe het Corona virus zich ontwikkeld, en hoe wij deze economische ramp te boven komen. Maar zonder te plannen gebeurt er nu eenmaal niets, dus Zoals de plannen nu zijn, vertrek ik 16 september vanuit Madrid voor de Camino Madrid.

13b0053416145d1cafb38a15dfcd87a9

Deze Camino is 322 km en loopt van Madrid naar Sahagún, wat 54 km voor León ligt op de Camino Francés.

Na een drukke Francés kies ik nu voor een vrij eenzame Madrid route. Ik ben mij nu aan het inlezen, en een mooie beschrijving van deze Camino heb ik gevonden op de website van het Vlaams Compostela Genootschap

Een week of vier wil ik hier voor uittrekken, en dan ben ik heen en terug. Ik denk dat ik zo rond 12 september naar Madrid af reis. Het kan daar dan nog erg heet zijn rond die tijd, maar omdat ik een kou-kleum ben heb ik geen zin om later te vertrekken, omdat ik dan pas half of eind oktober in Sahagún aan zal komen. Dit ligt 300 km noordelijker op de Mesesta. De Meseta is een Spaanse hoogvlakte die door veel Pelgrims gemeden wordt door de uitgestrektheid en eenzaamheid hier van.

1299823

Op de Francés kwam ik er over heen, maar ook op mijn weg naar het noorden op de Madrid, wandel ik een groot gedeelte over de die zelfde Meseta.

In tegenstelling tot mijn vorige Camino wandel ik dus niet naar Santiago de Compostella. Het zal mij meer rust brengen denk ik, nu ik geen tijdsdruk zal ervaren. Onderweg op de Francés trof ik Australiër Brad, die deze Camino voor de tweede keer liep. Hij zei, “ik was alleen bezig met aankomen in Santiago de Compostela. Nu kom ik om te genieten.” Het was zo waar wat hij vertelde, want dit gold ook voor mij… ik was heel erg gefixeerd op “ik moet Santiago halen, ik moet… ik moet.”

Die druk heb ik nu niet want ik wandel nu naar Sahagún. En maak het andere stuk naar Santiago de Compostella en dan nog door naar Fisterra en Muxia, af in 2022. Het gedeelte Sahagún – Santiago de Compostela liep ik ook in 2019, maar toen werd ik na León ziek en heb daar wat minder van kunnen genieten toen, omdat ik mij helemaal niet top voelde. Daarom in mei 2022 de volgende etappe.

Camino-Finisterre-Muxia-de-Santiago-route-map

Maar er is nog een andere optie, en dat zie je op onderstaand kaartje. Vanaf Sahagún wandel ik de blauwe lijn (1) tot aan Ponferrada, om dan via de Camino Invierno ( bruine lijn 17 ) naar Santiago de Compostela te wandelen. Mijn vorige Camino heb ik voorbereid  gehad, met de hulp van Luisa & Joyce… de Dames van Camino Comfort

downloaddownload

Ook voor deze Camino Invierno, ga ik bij hun te rade in hoeverre deze Camino bij mij past of niet.

1200px-Caminos_Santiago_actuales_-_02_Rutas_jacobeas_en_Galicia.svg

Maar eerst Camino de Madrid. Mijn broer Hans heeft interesse om het stukje Segovia naar Valladolid, met mij mee te wandelen. Dan ben ik al een paar dagen onderweg, heb dan de hoogste berg ( 1796 meter ) van alle Camino’s overwonnen, en ben ik toe aan een rustdag in Segovia. Een derde voor mij… twee derde met Hans… en het laatste stuk alleen of met ??? Heb je zin en een weekje tijd? Wandel met mij mee!!

Plannen maken is leuk, daar begint je Camino al mee. Mooi is het als wij de plannen ook daadwerkelijk kunnen verwezenlijken… We gaan het zien… en is het niet dit jaar, dan word het een volgend jaar.

Het zijn maar plannen… en die kunnen altijd nog in de prullenbak, of beter nog… in de ijskast. Want kan en mag ik nog wel plannen maken, als het Corona virus al in mijn familie ronddoolt. Ook de situatie in Spanje met als brandhaard Madrid, is erg onzeker om daar heen te gaan. September duur nog even, maar of het dan allemaal voorbij is…

Maar de Camino wacht op mij… want610QtwSr2VL._SX327_BO1,204,203,200_

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. henico1958 schreef:

  Hoop dat het allemaal gaat lukken… afwachten idd.

  Geliked door 2 people

 2. Jac schreef:

  Gewoon doen ;de invierno..heb hem in sept-okt 2019 gelopen.. veel rustiger dan de frances en mooi.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel voor je reactie Jac. Dit jaar gaat het um niet meer worden, daar heb ik mij al bij neer gelegd. Maar de plannen zijn er, en de Camino wacht op mij, welke het ook gaat worden.

   Like

 3. Frits Bolte schreef:

  Lijkt mij een geweldige route. Ik heb er inmiddels 2 gelopen, maar wil ook een wat rustigere route volgen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Bedankt voor je reactie Frits. Op de Camino de Madrid zal je inderdaad niet veel pelgrims tegen komen. Laten wij hopen dat wij weer snel op pad kunnen. Ik verlang er naar om weer op pad te zijn!!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s