Camino Playlist… No.6

Nummer 6 uit mijn Playlist… is een nummer van Reinhard Mey – Über den Wolken.

Het lied beschrijft de gedachten van de hoofdpersoon die op een vliegveld staat te kijken en een vliegtuig ziet opstijgen. Het lied gaat over het vliegveld Wilhelmshaven-Mariensiel, waar Reinhard Mey zijn vliegbrevet behaalde. Mey droeg het lied later op aan de bewoners van het toenmalige Berlin Tempelhof Airport.

Uitgebracht in 1974

Reinhard Mey zingt vooral in het Duits, maar ook wel in het Frans onder de naam Frédérik Mey, en incidenteel in het Nederlands, vooral liedjes waarbij de tekst een belangrijke rol speelt.

 

Über den Wolken
Muß die Freiheit wohl grenzenlos sein.
Alle Ängste, alle Sorgen, sagt man,
Blieben darunter verborgen und dann
Würde, was hier gross und wichtig erscheint,
Plötzlich nichtig und klein.

 

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Bertie(bo) schreef:

  Ik heb geen favorietenlijst, maar als ik die had, zou dit lied er zeker op staan. Vorige week blogde ook iemand er over en toen heb ik die oude plaat weer eens even opgezocht. Mooi, mooi!

  Like

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel Bertie, ik vind hem ook heel mooi en toepasselijk voor deze tijd. Onderweg naar Santiago had ik een soort van afspeellijst met vaak liedjes die over liefde, vrijheid, hoop en toekomst gaan. Ik voel mij er prettig bij.

   Like

  2. AnneMarie schreef:

   Leuk om weer eens te horen. Volgens mij heb ik nog een LP van Reinhard May hier staan. Was zwaar fan van hem vroeger.

   Geliked door 1 persoon

 2. DonQuijotte schreef:

  Mooi liedje. Het Narrenschiff is ook heel toepasselijk in deze dagen vind ik.

  Like

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel DonQ. Dat had ik ook bedacht. Ik luister eigenlijk dagelijks naar de liedjes die ik onderweg naar Santiago de Compostella afspeelde. Vaak gaan ze over liefde, vrijheid, hoop en toekomst.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s