Op Vakantie…

on

Na een leven lang met motor of auto op vakantie te zijn gegaan, gaan Kitty en ik in juni voor het eerst een zomervakantie met de bus doen. Op vakantie met de bus naar Zwitserland, en daar gaan wij ook nog drie treinreizen doen.

85b218933fc95af556c7f2da6541a886

En volgende maand gaat dat gebeuren. Tenminste dat is de bedoeling. Aangezien ik volgende week het restant bedrag moet betalen, en ik nog niets van de reisorganisatie gehoord had… ben ik zelf maar aan het bellen geslagen. Ik had vorige maand al eens gebeld… Nee mevrouw, de reis gaat gewoon door zeiden ze toen. Toen antwoorden ik al, dat ik dat wel heel voorbarig vond om dat te zeggen. Ook nu zijn ze er van overtuigd dat het nog door kan gaan. Het zal wel een verzekeringskwestie zijn.

Glacier Express beim Oberalppass / Glacier Express at the Operal

Ik kan natuurlijk wel de reis annuleren, maar dan ben ik mijn aanbetaling kwijt. Dus wacht ik nog eens drie weken, en als de reisorganisatie het dan annuleert krijg ik een voucher voor dat bedrag. Wij willen niets liever dan dat deze reis gewoon door gaat, maar ook in Zwitserland zit de deur op slot voor buitenlandse toeristen.

In 2005 stonden wij met de motor in Grindelwald, aan de voet van de Jungfraujoch. Toen  wilden wij al met de trein naar boven. In onze ogen koste dat toen een vermogen, ik meen iets van 80 euro pp. Nee kom op, dat gaan we niet doen!! Nu is het zelfs nog duurder geworden, maar nu gaan wij wel, is het niet dit jaar dan toch zeker volgend jaar.

 

 

 

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Het zou mooi zijn als het door kan gaan maar ik meen dat Rutte zei dat code oranje ( alleen reizen als het noodzakelijk is) geldt in Europa (Schengenlanden). In ieder geval tot 1 juli .. of was het nu 1 juni.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Zwitserland blijft voorlopig gesloten. Wij zouden eind juni vertrekken maar dat gaat echt niet gebeuren. Ik heb de laatste tijd het Corona gebeuren in Zwitserland gevolgd, en daar gaat het net als hier, alles op zijn tijd als het verantwoord is.

   Geliked door 1 persoon

 2. Is Zwitserland al open voor toerisme? Oostenrijk nog niet

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Nee hoor Zwitserland blijft voorlopig nog gesloten voor toerisme. Dus ik zie mij ook in juni nog niet met vakantie gaan.

   Like

 3. Het is trouwens Duitsland dat dwarsligt

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s