In Bestelling…

on

Na een maand zit ik nog steeds met lege handen, met een nieuwe broodbakmachine in bestelling. Heel Holland Bakt…waar je ook kijkt… Uitverkocht, Tijdelijk niet leverbaar… Ut is toch wat!!

Het weerhoud mij niet om te bakken, want inmiddels zijn de schappen van het meel bij Boerenbond ( Soezie ), en AH weer aangevuld. Vrienden van mij kopen hun meel altijd bij een molenaar in Wijchen. Die moesten er toch heen, dus daar heb ik ook meteen maar 4 kg besteld. Ik bak nog steeds in de oude machine die niet meer kneed.

Ik pak een grote schaal en doe daar de ingrediënten in, daarna kneed ik het deeg met mijn handen. Dat zou 20 minuten moeten gebeuren heb ik gelezen. Pfff, dat is wel erg lang… Ik haal de 10 minuten nog geen eens. Ik kneed en als ik denk dat het een goed deeg is… gaat het in de broodbakmachine. Normaal doet hij nog een tweede keer kneden na het rijzen, maar dat is in dit geval niet mogelijk.

Toch ben ik nog elke keer, heel erg tevreden met het resultaat. Inmiddels heb ik al 6 Spelt broden gebakken en 1 Olijven brood met zongedroogde tomaatjes. Yammie wat is dat toch lekker.

Het snijden van het brood gaat mij goed af, maar ja die laatste 3 cm is altijd een dikke homp. Dat vond ik maar niets, dus snijd ik van die 3 cm smalle repen en beleg die. Zo gaat toch alles mooi op.

Het is weer op… dit waren de vier laatste sneetjes, dus ruik maar Hmmm. Er hangt een heerlijke geur van vers gebakken brood in de keuken. Morgen op mijn Hemelvaartsdag wandeling kan ik weer rekenen op vers gezette koffie en vers gebakken brood.

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Neeltje schreef:

    Ik ruik jouw brood, schiet in de lach om jouw verhaal … ga vooral door.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s