Hemelvaart Wandeling…

on

Een heerlijke dag om te wandelen, al vind ik het niet erg met een paar graadjes minder, of dat er af en toe van die wolkjes voor die koperen ploert schuiven. Dat het warm was kan ik zien aan mijn drinkflessen… Alles op plus de koffie, het had niet veel langer moeten duren.

De start van mijn wandeling was bij de kerk in Cromvoirt, en ging het via stoffige zandpaadjes richting het Natuurgebied van “De IJzeren Man.” Ik had er al meteen spijt van dat ik mijn wandelrok aan had gedaan. Miljoenen muggen die rond mijn lichaam zoemden… Ik durfde niet eens stil te gaan staan voor een foto… Bzzz zoemmm Bzzz zoemmm verschrikkelijk. Ik wond mij er zo over op dat ik barstende hoofdpijn er van kreeg.

IMG_20200521_070613IMG_20200521_07152415900380989541590037364003

Maar ja dan ben je onderweg en terug gaan zit niet in mijn bloed, al kookt het bijna… Maar ik houd mijn vest aan, warm of niet… De bospaadjes en muggen voeren mij naar de stormbaan van een militair kamp, en dan kom ik bij het Monument Fusillade plaats van “Kamp Vught.” Via een bospad onderdeel van een LAW kom ik bij het Kamp. Ik was hier nog nooit geweest… Vanwege het Corona virus is het natuurlijk gesloten, maar ik maak wel wat foto’s van de omheining en wachttorens.

Deze diashow vereist JavaScript.

Daarna gaat het verder en gaat het pad twee kilometer lang langs een afwateringskanaal, eentonigheid ten top maar het is hier wel prachtig. Koekoek koekoek koekoek koekoek, dat wil ik op een filmpje vast leggen… Zo mooi stil hier met alleen Koekoek koekoek…… verdraaid en dan is het helemaal stil… Koekoek gevlogen. Jammer…

Aan het eind steek ik de brug over en hier gaat het linea recta over een “Meseta achtig grindpad.” Drie kilometer eentonigheid … Peulenschilletje toch? Nou vandaag net!! Maar net als op de Camino wacht aan het eind de beloning. Natuurlijk is er geen bar open, maar bij het parkeerterrein van de “Moerputten,” wacht er een bankje op mij. Ik heb er al 10 km op zitten, en dan laat die Café Americano zich heel goed smaken samen met mijn zelf gebakken brood. En die schoenen en sokken uit… ahh zalig is dat. Ik heb een paar dagen geleden mijn kleine teen gestoten, en niet zo’n beetje. Gebroken verwacht ik niet dat hij is, maar wel zwaar gekneusd, hij is behoorlijk paars. Dan ga je toch niet wandelen hoor ik jullie al zeggen…

1590045554847

Misschien hebben jullie wel gelijk, maar ik ben met mijn  “Kreun & Steun”voeten wel wat gewend. Maar ik ben Godsgruwelijk blij dat ik even mijn schoenen uit kan doen, want het voelt toch maar wat krapjes aan. Twintig minuten pauze is genoeg om daarna  verder te gaan.

Het gaat verder op een klein stukje “Halve Zolen pad” wat ik vorige week heb gelopen. Een klein stukje… gaat over het mooie houten vlonder pad wat door het moeras loopt, en dan via een mooi stukje Moerputten natuur, gaat het weer richting Cromvoirt door de polder.

Het minder mooie aan een wandeling als deze, maar ook aan vele andere wandelingen… Je moet vaak over minder interessante stukken lopen, om van het ene mooie natuurgebied, naar het andere mooie natuurgebied te komen. Dat was op het drie kilometer lange “Meseta achtig grindpad.” En nu wandel ik op een twee en halve kilometer lange polderweg  om weer bij het afwateringskanaal uit te komen. Hier vind ik een bankje, maar wat wel in de volle zon ligt. Niet fijn maar ik moet even mijn schoenen uit kunnen doen, en tijd voor mijn banaantje nemen.

Vanaf het bankje hoef ik nog maar 3,5 km, waarvan het weer 750 meter over een bospad parallel aan het afwateringskanaal gaat. Ik loop over prachtige paadjes, een soort van een dijk langs een sloot, die een golfterrein in tweeën splijt… Een bord verteld mij dat ik moet oppassen voor rondvliegende golfballen. 

Ik kruis een weg van de golfclub, en zie een drietal golfers genietend met wat versnaperingen. En meteen zie ik het golfwagentje die deze spullen verkoopt, maar een ijsje waar ik zin in heb verkopen ze niet. Wel zie ik een ijsemmer met een fles wijn of champagne er in, maar dat besef ik pas als ik weer onderweg ben. Was toch weer een mooi shot geweest met Rianne aan de champagne tijdens haar wandelingen.

IMG_20200521_110759IMG_20200521_111209

Nog een klein stukje en dan zit mijn rondwandeling er op. Als ik terug kom bij de Sint Lambertus kerk, blijkt dat ik nog geen vijf uurtjes onderweg ben geweest, en er 19,6 km op heb zitten. Ik heb heerlijk gewandeld…. maar ben blij dat ik mijn slippers aan kan doen. Foto’s van mijn geteisterde lichaam, door gigantische muggenbulten laat ik hier maar achterwegen… 

Mijn wandeling vind je hier terug bij Komoot Hemelvaart Wandeling                  

 

 

 

 

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Sabine schreef:

  Mooi verhaal over jouw wandeling op Hemelvaart. Dat van die muggen 🦟 kan ik me levendig voorstellen ook hier in Spanje stikt het ervan. Lijkt wel een plaag. Maar ondanks dat hebben ze je niet klein gekregen 👌

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dat niet maar ik verga van de jeuk nu!!! Ik had er Relec op moeten spuiten, een beproefd Spaans produkt.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s