Niet naar Santiago: wat Nu? Deel 2…

on

Nu er dit jaar geen  Camino de Madrid voor mij in het verschiet zit, ben ik op zoek gegaan naar een alternatief. In Spanje zou ik 3 a 4 weken op pad zijn, maar hier in Nederland ga ik een week, en op een later tijdstip nog eens een week. Net zo lang tot het pelgrimspad wat ik loop voltooid is.

In Irene op stap was al te lezen over de diverse paden die er zijn. Het heeft mij er toe gebracht om eens te gaan kijken wat bij mij past. Pelgrims paden zijn er genoeg, en pelgrims die net als ik geen Camino kunnen lopen, zijn er ook legio. En die willen allemaal in eigen land op pad gaan dit jaar.

Waar ik bang voor ben, is dat het op de bekendere pelgrims paden wel eens erg druk kan gaan worden. En dat is iets waar ik absoluut niet van houd… maar een drietal routes hebben mijn interesse toch gewekt, waaruit ik mijn keuze ga maken.

download (1)download (1)

Allereerst het Peerkepad….vernoemd naar Petrus Norbertus Donders, liefkozend Peerke Donders genoemd. Peerke was een Nederlandse priester die in 1982 zalig is verklaard. Donders was de oudste zoon van huiswever Arnold Donders en Petronella van den Brekel.

Het Peerke Pad heeft zich ontwikkeld tot een van de meest populaire meerdaagse tochten voor wandelaars en fietsers. De wandelroute is 160 kilometer lang en voert grotendeels over landwegen en voetpaden door bossen en weilanden. 

Het is een pelgrimsroute in Brabant/Limburg die in dagetappes kan worden gelopen. De route loopt van Wittem naar Tilburg (en andersom). Meer info over het: Peerkepad

Als tweede, wekte de route Amsterdam – Visé mijn interesse, het Pelgrimspad genaamd. Een Langeafstandswandeling ( LAW ) Pelgrimspad van 453 km, die ik in drie delen zou willen lopen.

Als derde het Hilligenpad, een bezinnings route van 102 km in Noord Twente.  Dit Hilligen pad…  wat in zijn geheel staat in het teken van bezinning, is ook een mooie tocht om in een week te doen. Noord Twente is ook een gebied waar ik nog niet zo heel vaak ben geweest, dus Ja…  deze vind ik nog het meest interessant.

Ik ga mij er nog maar eens goed in verdiepen welke het eind augustus, begin september gaat worden. Mocht je zin hebben om een weekje te gaan Pelgrimeren in eigen land…

En wil je niet alleen gaan. Dan is het misschien wel leuk om samen met mij te gaan. Afstanden van 15 km hooguit 20 km per dag, zodat er ruim de tijd is om te genieten.

Onderweg wil ik overnachten bij Vrienden op de Fiets… .

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. AnneMarie schreef:

  In Nederland wandelen gaat vast lukken. Een rondje Nederland bennje vast ook een paar weken druk mee.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Met 7 a 8 dagen ben ik al tevreden Anne Marie. Gewoon even er tussen uit en op mijzelf aangewezen zijn. Het kan niet tippen aan mijn Camino, maar ik ga er van genieten… Dat is zeker!!

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s