Dag 11… Uit Riannes Camino Francés 2019…

on

Dag 11 Ventosa – Azofra 17 km. ( Zaterdag 07-09-2019 )

Heerlijk geslapen in een hotel met drie gasten. Bij aankomst werd gevraagd, of ik zin had om bij hun te dineren met de overige gasten. Ik had daar wel oren naar, want dan hoefde ik de deur niet uit. Het is in zo’n dorp altijd klimmen, en met enkels die niet helemaal top zijn, en dan op slippers, is dat niet fijn.

De overige gasten bleek een echtpaar te zijn uit Oklahoma US. Er waren geen verdere gasten gekomen, maar het was er niet minder gezellig om. De eigenaresse had voor ons gekookt. Aan een lange tafel voor twaalf personen was voor drie gedekt. Andy en Kate kregen een fles wijn, en ik kreeg er ook een voor mijzelf, en hij smaakte mij voortreffelijk. Het was een drie gangen menu… normaal maak ik altijd foto’s van het eten, nu moet ik mij verontschuldigen dat ik dat niet gedaan heb. Het was een vorstelijk diner, met allereerst een salade… daarna een heerlijke paella, en een cappuccino ijs na. Ik ben vroeg naar bed gegaan, want 06:30 uur beginnen de vogeltjes te fluiten.

4299178

Om 06:45 uur verlaat ik het hotel… Ik moet een tweehonderd meter naar beneden lopen, en daar vind ik de plaatselijke bar waar ik terecht kan voor mijn ontbijt. Ik ga maar weer door met het dagelijkse ontbijt waar ik iedere morgen mee start, bestel een café Americano,  een chocolade croissant en een glas jus. Een kwartier later ben ik al weer op stap. Eerst nog 1 kilometer naar beneden lopen om weer op de Francés te komen, en dan zit ik al weer op de route naar Santiago de Compostella.

Het is nog aarde donker en ik zie het pad nauwelijks. Gelukkig vertrekt er tegelijkertijd  met mij nog een andere pelgrim die ik netjes voor laat gaan. Zij heeft een hoofdlamp en dus blijf ik in haar spoor want anders wordt het voor mij op de tast lopen.

4299164

4299158

Bovenstaande foto heb ik gebruikt als omslag voor mijn foto album. Vroeger werden deze hutten gebruikt door herders, om te schuilen bij onweer. Nu gebruiken de wijnboeren ze om hun gereedschap in te zetten.

Klimmen doet mij niet zo veel meer, daar ben ik inmiddels aardig aan gewend geraakt. Maar als je omhoog moet over een keien pad, is het andere koek. Hier houd ik niet van, maar we zullen toch over de Alto San Anton ( 670 meter ) moeten, die vanuit Ventosa ( 635 meter ) nog niet eens zo heel veel hoger ligt, maar toch weer een venijnige puist is op mijn pad.

4299161

4299167

Vandaag is het alweer een prachtige dag, wat dat betreft heb ik dit liever dan regen. Ik kan gelukkig goed tegen de warmte, dat is toch weer een mooi mee genomen voordeel. Prachtige vergezichten en mooie wolken partijen… hier geniet ik van.

91844398_846820799148384_4495270513257480192_n

Via kleine zand en grindpaden vind de pelgrim, hier zijn weg door de La Rioja streek met zijn vele wijngebieden. Lange tijd loop ik alleen of met twee pelgrims die ook vanuit Ventosa zijn gestart. De vroege vogels van Navarrete, hebben mij nog niet ingehaald.

Het is 10,0 km naar Najera waar ik om 09:45 uur aan kom. In de grote stad is het altijd beter om te pinnen en wat boodschappen te doen. Ik moet een schaar hebben, dus ga ik eerst maar eens op zoek naar een zaak met huishoudelijke artikelen. Daarna ga ik op zoek naar een terras. Hier kom ik weer de Koreaanse vrouw tegen die al dagen mijn pad kruist. Hier maak ik ook kennis met de Noorse Linda.

4299159

Uiteraard neem ik weer een café Americano en een bocadillo, en ik koop een worst voor onderweg, een soort van noodrantsoen. Vanaf de bar gaat het door het oude gedeelte van de stad, dus schiet ik ook hier nog gauw een rolletje vol. Ook nu weer een mooie kaart gekocht van de Rioja streek.

img_20191225_101507.jpg

4299175

Vanuit Najera gaat het weer behoorlijk stijgen, en krijg ik te maken met prachtige vergezichten waarvan ik een paar panorama foto’s van probeer te maken.

4299170

Het is maar 5 km naar Azofra maar het gaat deels over goede wegen. Om 12:10 uur wandel ik Azofra binnen en ga op zoek naar de Albergue Municipal die pas om 12:30 uur open gaat.

Albergue_municipal_Azofra_La_Rioja_Camino_Frances_03 (1)

Ik ben nummer drie in de rij, en deel een twee persoons kamer met…. ja ja nu heb ik een naam, met Koreaanse Song. Leuk hè, dat je elkaar telkens weer ontmoet en zo een band mee op bouwt. De conversatie gaat met behulp van een vertaal app.

IMG_20200112_144252

Na alle plichten na aankomst vervuld te hebben ga ik wat eten met Song en Linda. Hier in het dorp is het feest vandaag, dus dubbel oordoppen vannacht er in. Het ging eigenlijk wel lekker vandaag, en Kreun en Steun zijn met mij heel tevreden. De gebruikelijke pijntjes zijn er altijd, maar ik kan het nog handelen zonder pijnstillers overdag.

4299514
Linda verzorgt mijn Blaar

Kreun heeft nog steeds last van de blaar onder de grote teen,  die Rianne gekregen heeft op weg naar Puenta la Reina. Linda  uit Noorwegen heeft hem liefdevol behandeld. Die Kreun boft toch maar weer.

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Neeltje schreef:

    Die foto met prachtige wolken, geweldig! Weer bedankt voor het kunnen meegenieten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s