Peerkepad…

Na lang dubben ben ik er uit… In september 2020 geen Camino de Madrid, maar het Peerkepad in eigen land, en een klein stukje buitenland. Niet naar Santiago: wat Nu? Deel 2…. Het wordt dus Pelgrimeren in eigen land. Ook dat kan en ik heb er heel veel zin in.. Weer lekker bezig zijn en uit pluizen hoe ik het ga doen. Over hoeveel dagen ga ik het uit smeren. In welke plaatsen ga ik overnachten. Ik heb het boekje Peerkepad bij de Kloosterboekwinkel in Wittem al besteld. En hier staan de GPX Peerkepad bestanden die ik heb gedownload, en die ik inmiddels al op Komoot heb staan. Zodat ik die kan bewerken en mijn overnachtingen er in kan verwerken.


Een pad van 164 kilometer door het prachtige Geul- en Maasdal en door de stille en verrassend mooie bos- en weidegebieden van de (Belgisch-) Limburgse en Brabantse Kempen.

Globale route van het PeerkePad

Hoewel de route ook in Tilburg begonnen kan worden, reis ik met het OV eerst naar Maastricht en dan door naar Wittem. In Wittem start ik mijn Pelgrimage van zuid naar noord.
Lopend over heuvels, hellingbossen, holle wegen en dwars door weilanden gaat het door Valkenburg, Houthem Sint Gerlach (met het boeiende verhaal van deze in 1100 geboren boeren heilige Gerlach van Houthem ), dan door Meerssen en via Urmond loop ik België in.

Klaarland-compilatie-1

Lopend langs Bree en de Priorij Klaarland, waar ik hoop te kunnen overnachten gaat het naar Hamont. Bij Bergeijk gaat het door een gebied met volop meanderende beekjes en riviertjes, genieten we van het natuurgebied de Malpie en in Vessem hoop ik gast te kunnen zijn in de Pelgrimshoeve Kafarnaüm.

img_0485-1024x768

Van Vessem naar Tilburg is het nog maar een dag wandelen, om dan bij het Peerke Donders museum uit te komen wat ik uiteraard ga bezoeken.
Deze route gaat door heel veel natuurgebieden, vaak onbekend. Er is veel cultureel en religieus erfgoed te bewonderen, waar ik ook de tijd voor wil nemen.

Natuurlijk houd ik in mijn achterhoofd dat het door Corona, ineens niet door zou kunnen gaan, maar dan heb ik het in ieder geval al vast voorbereid, voor een volgende keer dat het wel kan.

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Dat ziet er uit als een geweldige reis.

  Like

 2. Rikit schreef:

  Ja Neeltje dat vind ik ook, en ik wil er echt mijn gemak over doen. Tien of elf dagen er heerlijk tussen uit.

  Like

 3. Neeltje schreef:

  Ik zal zwaaien bij Peerke, zowat bij mij om de hoek.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ik dacht dat je aan zee woonde🤔

   Geliked door 1 persoon

   1. Neeltje schreef:

    Daar ben ik opgegroeid.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s