Wandelen in de regen…

on

Afgelopen Pinkstermaandag wandelen in, bij wijze van spreken bloedje heet verzengende hitte. Gelukkig kan ik daar goed tegen, dat bleek ook tijdens mijn Camino in Spanje. Dit weekend een heel ander weerbeeld, met koud guur en nat weer. Koud en guur daar houd ik niet van… maar regen, Ja daar kan ik blij van worden.  Nou moet dat ook geen dagen duren, maar als de verwachting is dat het gaat regenen, zal ik er niet voor thuis blijven.

regen-cartoon-24-08-14

Het liefste was ik afgelopen vrijdag gaan wandelen toen er pittige buien voorspeld waren. Niet alleen voor de buien maar ook voor de dreigende wolken die ik wil fotograferen. Daarom liever overtrekkende buien dan dat het de hele dag grijs en potdicht zit, het moet wel leuk blijven.

Maar helaas… het was mij niet gegund, ik had een afspraak gepland bij voetzorg voor mijn steunzolen, en daarom kon ik pas een dag later zaterdag op stap. en hoewel ik toch wel wat buien over mij heen heb gehad, was het de meeste tijd gewoon droog. Het erge van regen vind ik… als je onderweg nog je regenkleding aan moet doen. Gelukkig kwam ik net onder een stel grote bomen door die met hun gebladerte heel wat regen tegen hield.

Mijn regenkleding van Mac in a Sac  heeft zich weer bewezen, en ben heerlijk droog gebleven. Veel mensen klagen over condens van zweten aan de binnenzijde van een regenjas, maar ik heb er geen last van. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een poncho, ook daar heb ik er meerderen van, maar ik vind dat geflapper niet fijn als het hard waait.  

Ik heb weer een stuk gewandeld langs de Graafse Raam. Lekker struinen langs rivier en polder, het ruikt zo heerlijk anders als het geregend heeft. Jammer dat de zitbankjes nu erg nat en vies waren. Normaal heb ik altijd wel een vuilniszak bij, zodat ik daar mijn voeten op kan zetten als ik mijn schoenen uit doe. Maar deze keer dus niet, anders had ik daar op kunnen gaan zitten. Er komen twee dames voorbij die hebben het beter bekeken. Zij hebben allebei een klapstoel in hun rugtas, en zien er uit als echte vogelspotters. Ik kom ze op een later tijdstip 10 kilometer verder nogmaals tegen, de vogels achterna denk ik dan…

wp-1591520909889.jpg

Helaas… de stoeltjes stonden aan de overkant.

wp-1591520909879.jpg

Als ik aan een picknicktafel zit te genieten van mijn koffie met zelf gebakken brood, hoor ik van achteren heel enthousiast een hond naderen die tegen mij op springt. Een heel leuk vuilnisbakken hondje, die er meteen weer als een haas vandoor gaat, als hij merkt dat ik iemand anders ben dan hij verwachtte. Zijn bazin komt er aan en zegt dat ik de verkeerde kleur jas aan heb, deze kleur hoort duidelijk bij iemand anders.

IMG_20200509_083622

Komende woensdag ga ik weer op pad met Elly en Tilly. Zij willen graag met mij de Meierijse Landgoederen gaan bekijken, en dat begrijp ik helemaal want het is een prachtige route. Ik ga er van genieten… want weer of geen weer. Wandelen is Fun!!

102412571_2713007948912312_852108081163665408_o

 

 

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Jolanda schreef:

  Wat grappig …dit is mijn lijfspreuk op dit soort dagen.
  Iedereen zegt dan altijd gelijk blèèhh wat een weer hè? Als je dit dan tegen ze zegt zie je ze denken….wat zegt zij nou??? En dan komt er altijd een brede lach achteraan😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Leuk Jolanda en Heerlijk toch… weinigen die het begrijpen!!

   Like

 2. Hier had het meer mogen regenen, maar liefste ‘s nachts

  Like

 3. Rikit schreef:

  Ja wat er tot nu toe gevallen is, is duidelijk te weinig.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s