Onkruidvrij zand…

Twee jaar geleden vonden onze buren en ik, dat er toch eens iets moest gebeuren aan die vieze grindtegels op onze oprit. Door de jaren heen groen geworden met veel onkruid er tussen. Daarbij was ook het een en ander verzakt.

img_20200611_102758

Nu zag mijn oprit er niet zo slecht uit als bovenstaande foto, maar het komt in de buurt. Wij wonen in een blok van zeven, en er deed maar één buurman mee. Wij kozen voor een antraciet grijze klinker, strak tegen elkaar aangelegd. Het oogde al meteen een stuk mooier, en toen wij kozen voor een onkruidvrij zand al helemaal.

Nou klinkt dat heel mooi “Onkruidvrij”, maar de werkelijkheid is anders. In de loop der tijd nestelt zich toch, er wel weer ergens een sprietje gras tussen de voeg. En als je er niet meteen op reageert worden het er wel meer. Nu ben ik wel zo dat ik dat bij houd, maar soms zijn de sprietjes sneller dan ik.

Nu kwam ik van de week thuis. en zag dat de buurman er weer onkruidvrij zand op had gestrooid. Het oogt dan meteen weer een stuk mooier… maar ik zag ook dat hij het onkruid niet verwijderd had. Tja, dan schiet je er nog maar weinig mee op. Dus hoewel ik daar geen enkele zin in had, ben ik toch maar bij mij op de oprit aan de slag gegaan om het onkruid te verwijderen.

Ik had daar prachtig gereedschap voor, maar nu was het nergens te vinden. Dan maar een schilmesje genomen… Nou dat heb ik geweten…. Blaren… Niet aan mijn voeten van het wandelen, maar aan mijn linkerhand van het onkruid wieden. Bah wat een rot klus… Het is slecht voor mijn rug, slecht voor mijn knieën. Dus neem ik een klein krukje waar ik op ga zitten, maar op een gegeven moment breekt dit tamelijk oud zijnde krukje middendoor. En daar lag ik achterstevoren op mijn rug op de grond. Het was een klus met hindernissen, maar het resultaat mag er zijn. Onkruid vrij… 

img_20200611_111433

 

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Het ziet er weer tiptop uit. In mijn Drents dorpje op het platteland (de oprit was wat langer) gebruikten we altijd sneeuwzout. Niet zo milieu- verantwoord geloof ik maar het werkte als een tierelier.

  Like

  1. Rikit schreef:

   Is dat Strooizout Neeltje, want daar heb ik nog wel een emmer van?

   Geliked door 1 persoon

   1. Neeltje schreef:

    Ja … dat bedoel ik … kon niet op de naam komen. Drie dagen droog laten liggen en weg is je onkruid … nou ja nog wel bij elkaar vegen.

    Geliked door 1 persoon

   2. Rikit schreef:

    Dan ga ik dat achter in de tuin eens uitproberen. Goede Tip!!

    Geliked door 1 persoon

 2. Ik gebruik een staalborstel op steel

  Like

  1. Rikit schreef:

   Ik denk dat ik ook zo iets aan moet schaffen. Dan krijg ik het tenminste niet in mijn rug!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s