Mijn woensdag wandeling …

En weer toog ik naar Boxtel voor mijn woensdag wandeling over de Meijerijse Landgoederen. Maar nu ging ik samen met Elly en Tilly, waarmee ik de laatste weken veel mee aan de wandel ben. Zij zijn echte knooppunten wandelaars, en ik loop vaak op de bonnefooi en zie wel waar ik uit kom. Maar zoals Jullie weten gaat het tegenwoordig met behulp van de Komoot…

Deze wandeling van de Meierijse Landgoederen, had ik de vorige keer gelopen met behulp de route op 4 A viertjes. Tegelijkertijd nam ik hem op met mijn nieuwe Komoot app. En dat wilde ik vandaag uit proberen in hoeverre dat het de papieren versie benaderde. 

Ik had mijn papieren route bij mij, maar heb er amper gebruik van hoeven te maken. Uiterst nauwkeurig… terwijl regelmatig de geijkte wandelpaden worden verlaten. Dan staat er een stippellijn waar het pad zou liggen.

Het was weer genieten en nu een maand later keek het weer zoveel anders. Wat ook anders was…. het geluid van de A2. Een maand geleden amper verkeer en dus muisstil, en nu gewoon druk, niet dat het erg stoort maar af en toe kom je er dichtbij en dan is het er. Wat ook bijzonder was… de ondergrond in het bos waar wij op liepen. Die veerde, en het was net of we over een zolder liepen. Was heel apart…

wp-1591811660485.jpg

Onderweg kruisen eekhoorns ons pad, zien wij een minuscuul veldmuisje, en horen wij jonge spechten in een boom… en maar wachten met de camera in de aanslag tot dat moeders komt. Natuurlijk gaat op dat moment de telefoon van Elly!! En zien wij een zebra-paard… heel bijzonder.

wp-1591811018451.jpg

Wij volgen een wandelpad, en er liggen af en toe  hele mooie gekleurde steentjes op de grond of op een paaltje. Volgens Tilly mag je die meenemen, maar ik fotografeer ze alleen maar.

wp-1591810329657.jpg

Deze bijzondere boom waar ik bijna helemaal in pas mag hier niet ontbreken. Ik wilde mij er nog verder in stoppen, maar dacht tegelijkertijd. “Brandweer bevrijd vrouw uit boom!!” Dus toch maar niet geprobeerd… want zo iets kan bij mij zo maar gebeuren.

Ik heb altijd een selfie stick bij mij, maar ik vind het altijd zo’n gedoe omdat eerst het telefoonhoesje verwijderd moet worden, voordat ie op de stick kan. Maar je krijgt wel mooie foto’s als je er allemaal op wilt staan met een mooie achtergrond.

wp-1591810760178.jpg

Van de andere dames kreeg deze wandeling een dikke tien. Ik zal hier nog regelmatig terug keren. Sowieso in de herfst want dan moet het hier een kleurenpracht zijn met die brede lanen in een herfsttooi. En natuurlijk wil ik Neeltje ( mede Blogster en wandelaarster ) hier mee naar toe nemen!!

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Heb er nu al zin … wat weer een topwandeling met prachtige foto’s en … ik wil ook in die holle boom.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ik ook Neeltje, en die boom is wel heel apart vonden wij. maar eerst de wandeling in Jouw omgeving.

   Geliked door 1 persoon

   1. Neeltje schreef:

    Het wordt prima wandelweer a.k. woensdag

    Geliked door 1 persoon

   2. Rikit schreef:

    Het is altijd prima wandelweer Neeltje… Je moet er zelf iets van maken!! Ik heb er zin in.

    Like

 2. Neeltje schreef:

  Mooie wandeling weer! Alvast veel plezier samen, aanstaande woensdag!

  Like

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel Neeltje… dat gaat helemaal goed komen. Alle ingrediënten voor een mooie dag zijn aanwezig. Prima wandelweer, andere Neeltje en ik!!

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s