Hangbrug over de Essche Stroom…

De wandeling die vandaag op het programma stond vond ik bij een andere Komoot gebruiker. Deze stond mij wel aan omdat deze weer in het gebied lag van Vught en Sint Michielsgestel, waar de riviertjes Dommel en Essche Stroom samen stromen.

Ik maak er weer een vroege wandeling van, en laat de wekker om zes uur af lopen. Natuurlijk ben ik ruimschoots voor die tijd al wakker… Even een wissewasje, brood smeren en koffie voor onderweg zetten. Om 06:20 uur rijd ik naar Vught waar ik in 20 minuutjes naar toe rijd, dus daar ben ik zo. De start van mijn route begint op het parkeerterrein van het Heunpark.

wp-1592135543205.jpg

Via de Taalsestraat kom ik bij de oversteek naar Kasteel Maurick wat aan de andere kant van de A2 gelegen is. Ik wandel via de Maurick over het landgoed. Ook hier is het weer prachtig wandelen… ik wordt de laatste tijd echt verwend met de mooiste plekjes. Aan het eind van een wandelpad kom ik op een fiets pad, wat ik volg tot aan de brug over de Essche stroom. Ik zie dat ik linksaf moet voor het Buurtschap Halder… Hé, dat herken ik nog van tweede Pinksterdag toen wij ook in Halder waren, en langs de Dommel liepen.

Maar ik moet over de brug rechtsaf en volg de Essche Stroom. Over de graskades en wandelpaden van de Essche Stroom is het hier fijn wandelen. Het is nog maar half acht en buiten het baasje met zijn hond kom ik hier niemand tegen. Wat is dat toch heerlijk…

IMG_20200614_073514Voordat ik op pad ging had ik mijn armen en benen behandeld met een tekenspray, en dat is maar goed ook want ik loop hier over smalle paadjes met hoog gras. Ai verdorie… tegen brandnetels helpt het niet.

Het is maar goed dat ik mijn wandelstokken weer bij mij heb, want ik moet een klein watertje over en er ligt een smalle plank over. Daarna moet ik twee keer de Essche Stroom oversteken via twee avontuurlijke hangbruggen. Het wiebelt nogal maar ik kom veilig aan de overkant. Het is kwart voor acht als ik een heerlijk bankje tegen kom, dus tijd voor een pauze.

fbt

Aan het eind het eind van dit wandelpad sla ik rechtsaf, en kom ik op de Barrierweg uit. Weer ga ik rechtsaf en zie Kievitslaantje staan.

eureka_400x400

En denk… hier was ik woensdag ook, maar toen kwam ik van de andere kant en ja hoor, even verder op zie ik een zwartwit gestreept iets, en dat blijkt het zebra-paard weer te zijn… maar nu zijn er twee zelfs.

IMG_20200614_081847

Het is maar een klein stukje wat over “De Meijerijse Landgoederen” loopt. Via de fietstunnel “Halse Barrier” onder de A2 door, gaat het weer richting Vught. Via een drietal prachtige parken kom ik weer in het centrum van Vught.

1592120714143

Omdat een neef en nicht hier in het centrum wonen, besluit ik een stukje van mijn route af te wijken, en die twee met een bezoek te vereren. Ik weet helemaal niet of ze hier nog wonen, heb ze ook al heel lang niet meer gezien of gesproken. Ik weet dat de nicht op 5 woont, en de neef op 5A…

IMG_20200614_095009

Er wordt niet open gedaan… dan maar naar de buren van 5A

1f307593498afb68b4ad64275f1e80ad

Ze blijken allebei verhuist te zijn… maar waar naar toe weet niemand. Ik pak mijn route weer op en moet nog 1,5 km wandelen voordat ik terug ben in het Heunpark. Het was weer een prachtige wandeling op de vroege ochtend, en ben om 10:45 uur al weer thuis om samen met Kitty koffie te drinken.

 

Wil je mijn route volgen op Komoot dan is dit de Link Hangbruggen over de Essche Stroom.

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Jolanda schreef:

  Daar word je toch echt blij van van zulke ochtendjes

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Op de vroege ochtend is het altijd genieten, en je bent weer bijtijds thuis. Dan hoor je ze ook niet klagen, “Jij bent altijd wandelen.”

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s