Wandelen in het Groene woud…

Ik schreef al eerder dat ik voortaan in andere delen van Brabant en omgeving ga wandelen. En omgeving… dan bedoel ik een afstand die ik in om en nabij 30 minuten kan rijden met de auto.

Vandaag ging ik op pad voor een wandeling door Het Groene woud . Mijn wandeling startte in Sint Oedenrode aan de rand van het kasteelpark van Kasteel Henkenshage .

wp-1592746371982.jpg

Het is een mooi begin van deze wandeling, die verder geen hoogtepunten had qua architectuur, maar verder wel prachtig wandelen was door het Dommeldal…  met zijn beken en beemden, heidevelden, leembossen en kleinschalig cultuurlandschap. Verschillende beken doorsnijden Het Groene Woud, zoals de Dommel, de Reusel, de Beerze, de Voorste Stroom en de Essche Stroom, maar ik volgde vandaag voor een groot deel de Dommel.

De enige vogel die zich vandaag liet fotograferen was deze reiger die zich zat te fatsoeneren op een bruggetje over de Dommel. En ja koeien zijn er overal maar deze zwart witte  Lakenvelders… zie je hier in Brabant niet zo veel. Het eerste bankje… meer een donativo kraampje, kwam ik tegen in het Buurtschap Rijsingen. Maar ik heb nog geen drie kilometer gewandeld, dus ga ik verder.

Ik dacht dat de Aspergetijd toch wel haast voorbij zou zijn, maar nee hoor het witte goud wordt toch nog volop geoogst. Voor deze gastarbeiders geen vaderdag.

wp-1592748246719.jpg

Maar even later kom ik toch echt bij de asperges die uitgeschoten zijn, en uitgeteld zijn. Toch vind ik het mooi om ze zo te zien en dus foto waardig. Zo mooi groen en fier staat het er bij, maar de grond is uitgeput…

wp-1592747845124.jpg

Het zijn veelal smalle paden langs Dommel en langs akkers. Soms staat het gras erg hoog, en ik moet uit kijken voor de brandnetels, maar ik breng het er goed af vandaag. Er is altijd wel wat te fotograferen…  een mooi doorkijkje, een nieuwsgierig kalf en bankje die er vandaag genoeg zijn op deze tocht, en waar ik dankbaar gebruik van maak.

Het laatste stuk van mijn wandeling gaat over een vlonderpad langs de Dommel, en dan ben ik weer aangekomen bij het Kasteel Henkenshage waar ik mijn tocht ben begonnen en dan heb  ik er 14,2 km op zitten.

wp-1592749100969.jpg

Het terras van het kasteel is open zie ik, maar ik drink mijn koffie samen met mijn lief. Nog even een half uurtje rijden en om 11:30 uur ben ik weer thuis…

IMG_20200621_103146

De Komoot Link: Wandelen in Het Groene Woud…

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Prachtige foto’s en een prachtige wandeling.

  Geliked door 1 persoon

 2. Rikit schreef:

  Dank je wel Neeltje.

  Like

 3. Neeltje schreef:

  Brabant is prachtig!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Inderdaad Neeltje, maar zo heeft elke Provincie wel haar charmes. Ik wandel ook graag in Gelderland of Limburg. Een drietal jaar geleden vakantie in Groningen… Prachtig daar. Dus ongekend veel mogelijkheden in Nederland 😊😎

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s