Koelsjaal…

on

Jullie weten inmiddels wel dat voor mij Camino Comfort de beste winkel is, op het gebied van alles wat met een Pelgrimage te maken heeft. Met het deskundige advies van de Dames van Camino Comfort, heb ik vorig jaar mijn reis naar Santiago de Compostella kunnen voorbereiden.

Een van de dingen die ik bij hun heb gekocht, en die ik bij warm weer altijd draag is een Koelsjaal. Hebben Jullie hem al… deze koelsjaal ook wel Cobber genoemd? Want dit is iets wat je gewoon moet hebben…

Ik was maar al te blij dat ik hem onderweg in Spanje bij mij had. Sowieso om mijn nek, maar ook s’nachts rond mijn hoofd geknoopt of als koud Kompres rond mijn pijnlijke enkel. Kortom een fijne sjaal die mij een aangename verkoeling gaf.

download (2)

Beschrijving

Cobber Koelsjaal – The Original

Uit de Australische Outback verwelkomen wij met open armen Dé Originele C  obber Koelsjaal. Hij is gemaakt van een combinatie van polyester en katoen en is gevuld met speciale, niet-toxische poli-kristallen. Het unieke ontwerp (ja, dit is de enige echte!) zorgt ervoor dat je lekker koel blijft op de warmste dagen en tot wel 5 dagen lang!

Cobber staat in het Australisch Engels voor ‘maatje’ en dat is precies wat deze koelsjaal is bij warm weer. Maar niet alleen als de spreekwoordelijke mussen van het dak vallen, want deze Cobber Koelsjaal is van meer markten thuis.

Wat de Cobber Koelsjaal allemaal kan:

 • biedt direct verkoeling en, als het nodig is, tot wel 5 dagen op een rij!
 • kan geactiveerd worden met gewoon schoon water, je hebt niet eens een koelkast nodig :-), maar nu komt het:
 • kan gebruikt worden als ice-pack voor het behandelen van blessures door de Cobber simpelweg na activeren even in de vriezer te leggen.
 • de Cobber kan makkelijk veranderd worden in een warm kruikje als je warm water gebruikt om het te activeren, of
 • verander je Cobber in een hot-pack door het na activeren een paar seconden in de magnetron te verwarmen

Verbazingwekkend divers, en bovendien werkt deze koelsjaal vele malen langer dan andere latere varianten die tegenwoordig in omloop zijn. Een ‘cool’ product zogezegd, of zoals Cobber het zelf roept: Cool, Coolest, Cobber :-).

Hoe werkt zo’n Cobber nu eigenlijk?

Je legt je Cobber Koelsjaal in schoon water gedurende zo’n 30 minuten. De kristallen absorberen het water en zetten uit. Het eindresultaat is je eigen mobiele koelsysteem, die om je nek, voorhoofd, of pols direct verkoelend is middels verdamping.

Plaatsing van de koelsjaal om de nek vinden wij het meest effectief. De reden is simpel: dankzij de halsslagaders die daar lopen is de verdamping optimaal en begint je lichaamstemperatuur meteen te dalen.

Het koelsjaaltje kan op gegeven moment wat warmer gaan aanvoelen tegen je huid. Draai op dat moment de koelsjaal een beetje en het verkoelende effect is direct weer effectief.

 1. Was en spoel het koelsjaaltje even met de hand voor het eerste gebruik.
 2. Dompel je Cobber in schoon koel water gedurende 15 minuten.
 3. Verspreid de kristallen/gel door het hele sjaaltje om te voorkomen dat de naden eenzijdig gaan oprekken. Stop je Cobber weer terug in het koele water gedurende nogmaals 15 minuten om het activeringsproces te voltooien.
 4. Je Cobber Koelsjaal is nu klaar voor gebruik. Roteer het sjaaltje om het verkoelende effect op gang te houden terwijl je de koelsjaal draagt.
 5. De Cobber kan opnieuw geactiveerd worden door het weer onder te dompelen in water.
 6. Hang het na gebruik op aan een waslijntje en uit de directe zon om de gel weer in de oorspronkelijke kristallen te veranderen. In z’n oorspronkelijke vorm is het koelsjaaltje heel makkelijk en netjes op te bergen.
IMG_20200624_084742
Met de Cobber Koelsjaal

De Cobber Koelsjaal op de Camino naar Santiago de Compostela

De dames van Camino Comfort zijn erg blij dat we The Original Cobber mogen aanbieden. Het wint het met sprongen van elk ander koelsjaaltje, we kunnen het niet anders zeggen.

Je Camino avontuur ga je lopen in (o.a.) Spanje, en zeer waarschijnlijk niet in de Outback van Australië, maar even zonder gekheid: zodra het op de Camino boven de 25 of 30 graden wordt voel je je energie heel snel wegtrekken uit je lichaam. Met de Cobber Koelsjaal om je nek loop je er een stuk fitter, blijer en niet te vergeten veiliger bij.
Met een ‘gewone’ koelsjaal of handdoekje ben je continu opnieuw water aan het zoeken (of erger: uit je drinkfles aan het gebruiken) om de boel koel te houden. Dat is verleden tijd met je eigen Cobber Koelsjaal.

Dus, stop met twijfelen. Wij zijn inmiddels meer dan overtuigd en onze Cobbers gaan mee op elke Camino. Ik heb er zelfs een op dit moment om terwijl ik deze tekst schrijf .Cobber Koelsjaal

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Wat een ideaal ding. Kende het niet … ga hem wel aanschaffen. Bedankt voor de tip.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ja Neeltje ideaal. Ik heb hem gisteren weer geactiveerd, 15 minuten in het water en ik kan er weer vijf dagen tegen. Heb hem vannacht ook om mijn nek gehad.

   Geliked door 1 persoon

   1. Ivonne schreef:

    Vraagje, heb ‘m na n jaar niet gebruikt te hebben opnieuw geactiveerd. Nu zakt de gel naar de twee uiteindes en is er in het midden niets. Is hier n oplossing voor ?

    Groetjes, Ivonne

    Geliked door 1 persoon

   2. Rikit schreef:

    De korrels een beetje verdelen voordat je hem weer opnieuw activeert moet helpen. Succes!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s