Donativo…

on

Eigenlijk helemaal geen weer vandaag om er op uit te gaan, en toch stonden Kitty en ik vanmiddag met 33 graden in het Brabantse Velp, met een Donativo kraampje langs de kant. Op de kruising bij het Emmaus klooster en lekker in de schaduw. Dit plekje had ik van de week met Toon gevonden tijdens mijn Woensdag wandeling.

img_20200626_134723

Een ideale plek om het pad langs de Hertogswetering in de gaten te houden, het pad wat de ” Walk of Wisdom ” pelgrims volgen. 

Met dit uitzonderlijk warme weer verwacht je geen pelgrims tegen te komen, en die kwamen er ook niet. Buiten twee boeren die maar op en neer bleven rijden om hun hooi binnen te halen, zag ik nog vier fietsers, een melkwagen van de Campina, een kaaswagen en een gierton. Wie gaat er nu wandelen met zo’n weer, Niemand toch?? Maar het was een mooi schaduwplekje en er stond een briesje, en dat zorgde er voor dat het hier aangenaam toeven was.

Maar wij zijn niet voor niets gekomen, want in de verte zie ik twee pelgrims aankomen en als zij er haast zijn, zie ik dat het Elly en Tilly zijn.

Elly en Tilly heb ik in 2018 voor de eerste keer ontmoet in het Camino info Café . Sindsdien wandelen wij vaak samen, en hebben wij regelmatig een Camino filmavond.

Deze week lopen zij de “Walk of Wisdom” en dit was hun vijfde dag, daarom wist ik dat zij vandaag door Velp zouden komen. Dus wilde ik hun verrassen met een Donativo kraampje, zoals wij die ook op de Camino tegen komen.

Zij waren blij verrast en snakten naar water, dat kwam mooi uit want daar hadden wij genoeg van. Wij hadden van alles bij ons, van broodje gezond tot kaas en worst, van banaan en druiven tot energy repen en milky way. Allemaal gezonde dingen dus…

Daarna konden zij weer helemaal bijgetankt verder, maar niet zonder een laatste selfie.

img_20200626_145647

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Wat leuk gedaan.

  Geliked door 1 persoon

 2. Jolanda schreef:

  Ooooh wat super lief van jullie …wat zullen zij blij verrast geweest zijn.
  Elly en Tilly nog een mooie wandeling gewenst!

  Geliked door 1 persoon

 3. henico1958 schreef:

  Super tof om dit te doen👍

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s