Vielleicht bis mittwoch…( 1 )

Vandaag zou onze vakantie naar Zwitserland beginnen. Vier weken geleden is de reis door Effe Weg gecanceld, en als de reisorganisatie het niet gedaan zou hebben, had ik het zelf wel geannuleerd. Wat moet je daar nu in een nog wat onzekere periode doen. Wij zagen het in ieder geval niet zitten, en hebben de Voucher aangenomen omdat wij zeker wel, een andere keer willen gaan. Misschien van de winter wel, dat lijkt mij ook wel wat.

800

Maar voorlopig Mijmeren wij nog maar even … Onze laatste vakantie naar Zwitserland dateert al weer van 2005, maar het is er wel een waar wij nog met veel weemoed aan terug denken. Ik heb vele prachtige reisverhalen geschreven, en laat ik deze nu niet kunnen vinden. Zul je net zien…. Nu komt het echt aan op … “Herinneringen.”

59a7371e14793adc07598954e50b46cd

In die tijd motorde ik op een Honda Goldwing, en combineerden wij de internationale Goldwing Treffens in het buitenland, altijd met een aansluitende vakantie.

wingcombi

De meeste Treffens vonden altijd plaats van vrijdag t/m zondag. Wij vertrokken dan op donderdagmiddag na mijn werk. De motor met aanhanger stond al gepakt klaar, en dan reden wij aan. Deze keer was het treffen van 21-24 juli in Unterägeri aan de Ägerisee in Zwitserland, een afstand van 784 km.. Wij rijden dan lekker door om dan om en nabij de 400 km ergens in Duitsland bij een Zimmer Frei te overnachten. Deze Zimmer Frei langs de Autobahn was al geboekt. Wij moesten in??? zijn. Het was even zoeken ook al heb je een Garmin.

Wij komen uit bij een villa en parkeren ons slagschip op de oprit. In de tuin is een oud tandeloos vrouwtje met een schort en hoofddoek op, aan het werk. Rubber laarzen aan en volgens mij had zij onder haar schort niets aan. Zij wijst ons de weg naar onze kamer, wat een hele bovenverdieping blijkt te zijn. En zij verteld ons dat wij nog mee kunnen eten, en dat is een meevaller want dan hoeven wij de deur niet meer uit.

Als wij ons opgefrist hebben, gaan wij naar beneden en treffen onze gastvrouw aan. In de verste verte lijkt zij niet meer op het vrouwtje uit de tuin. Gebit in met een mooie grijze haardos en gekleed in een zwart mantelpakje. Haar man is ook gekomen en met ons vieren gaan wij aan tafel. Zij zijn al gepensioneerd, en nu de de kinderen uit huis zijn, vinden ze het leuk om de kamers te verhuren in dit grote huis.

Ik vraag aan haar hoe vroeg wij kunnen ontbijten, waarop zij antwoord “vanaf 08:00 uur.”  Dat is voor ons wat aan de late kant want ik wil rond de middag in Unterägeri zijn. Dus zeg ik dat wij vroeg aan rijden, en wel ergens onderweg doen ontbijten. Nee nee, daar komt niets van in zegt ze… Ik sta eerder op voor Jullie want met die zware motor, en dan zonder ontbijt op pad, dat gaat niet gebeuren. En zo reden wij op vrijdagochtend, uitgezwaaid door deze aardige mensen om 07:00 uur richting Unterägeri.

logo_unteraegeri

De Goldwingtreffens verlopen allemaal een beetje hetzelfde. Het gaat om ontmoeten, motoren bewonderen, ervaringen delen. Optredens en rondritten door de omgeving, waarbij op vrijdagmiddag de Grote Toer is, waar vaak een paar honderd Goldwingrijders aan deelnemen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In het programma lees ik dat de de Grote toer naar Einsiedeln, naar de Zwarte Madonna gaat. Een tocht van 165 km langs meren en over verschillende cols. Uiteraard gaan wij mee, al hebben Kitty en ik deze Zwarte Madonna in 2002 hier al eens bezocht. Alleen de kick al die je er van krijgt als je hier met zoveel motorrijders rijd, nagestaard door duizenden toeschouwers…  geeft mij altijd een euforisch gevoel.

Dit Zwitserse Treffen werd bezocht door 508 Goldwing rijders, waarvan 31 uit Nederland. Dit jaar geen winnende beker in het landenklassement, want de Belgen streven ons voorbij met 45 inschrijvingen. Ter info… ik lig er niet wakker van!

Op zondagmorgen pakken Kitty en ik de boel weer in… Nu begint onze vakantie pas echt… Op naar Italië…

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Wat een fantastische combi hadden jullie. Heerlijk om te lezen … dat gevoel van in een grote groep rijden herken ik … dat geluid. Prachtig. Kom maar op met je motorverhalen. ik zit er klaar voor.

  Like

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel Neeltje, ik ga mijn best doen!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s