Vielleicht bis mittwoch…( 2 )

on

Na het Goldwing treffen in Unterägeri begint onze vakantie pas echt, en rijden wij rond 10:00 uur het treffen terrein af. Echte plannen hebben wij niet maar de bedoeling is dat wij richting Italië gaan. Vandaag  willen wij niet zo heel ver rijden, gewoon wat toeren richting het zuiden, en dan een camping zoeken waar wij een paar dagen willen blijven, en dan weer verder.

De campings zijn maar dun gezaaid in dit gebied, en als wij denken dat we iets gevonden hebt, zijn het stacaravans. Jawel zei de beheerder, er was een plek voor dag kampeerders. Maar dat vonden wij weer geen plek voor ons. In het midden tussen al die stacaravans stonden wij te kijk. Niets voor ons dus en gingen wij weer verder. Tot dat er in de buurt van Weggis aan het Vierwoudstedenmeer, bij een landweggetje een bordje stond met Schlafen im Stroh.

En er was ook een camping, dat stond ons beter aan en zo sloegen wij dit landweggetje in, om uit te komen op de Bauernhof van Familie Felder. Ik parkeer de motor beneden, want ik zie mij zelf niet met die zware combinatie via een hairpin naar boven rijden, waar het huis en het toiletgebouw staan. Er komt een boerin aanlopen en zegt meteen dat ik kan gaan staan waar ik wil. Er is is plek genoeg… kiezen maar. Wij moeten wel elektriciteit hebben voor onze koelkast, maar dat is geen probleem want ook al willen wij 300 meter ver weg gaan staan, de boer legt wel even een kabel zegt de boerin.

Ze vraagt hoe lang wij willen blijven, waarop ik zeg “Vielleicht bis Mittwoch.” en dat is prima want er zijn verder geen reserveringen. Een plaatsje hebben wij al gauw gevonden, gewoon dicht bij het toiletgebouw en aan het pad. Ik zie mij met die zware combinatie echt niet verder de wei op rijden. Alleen de motor leeg weegt al 385 kg, nee gaan wij niet doen…

img_8382_259_DSC03356

Eerst maar eens de stoelen van de aanhanger halen en zitten, even uitrusten voordat we de tent gaan op zetten. Het lijkt veel werk maar inmiddels zijn wij er heel bedreven in. Per jaar wordt er… ruwweg geschat wel veertig keer in en uitgepakt.

Als wij helemaal geïnstalleerd zijn maken wij een ommetje over de camping, en lopen de Gipfel op naar het kruisbeeld…  Wauw wat een uitzicht hier… een paradijs is het, en wij kijken boven op het Vierwoudenstedenmeer. Hierboven op de gipfel… dat wordt de komende dagen het plekje om de dag af te sluiten, met een goed glas wijn kijkend naar de zonsondergang. Meer hebben wij niet nodig…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het begint te betrekken en de eerste druppels vallen al. Wat hebben wij een geluk dat de tent al staat en even dat ommetje hebben kunnen maken. Het ziet er naar uit dat het nog wel even blijft regenen, dus maken wij het ons gemakkelijk en verblijven de rest van deze avond lekker in de tent. Drankje, hapje en een boek…. Meer hebben wij niet nodig…

Het blijft de hele zondagavond en nacht regenen, soms zo hard dat ik denk dat de motor weg gaat zakken in de modder. S ‘nachts ga ik zelfs nog even kijken, het is tenslotte wel mijn kindje… maar nee hij staat fier overeind. De boer heeft zijn zaakjes goed voor elkaar met de drainage van zijn weides.

S’morgens schijnt het zonnetje al weer en belooft het een mooie dag te worden. Vandaag  gaan wij rondtoeren in de omgeving….

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Geweldig …. ik kijk uit naar het vervolg.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Er komen nog twee delen aan, moet het nog schrijven!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s