Alternatieve Vierdaagse…

on

Dat er dit jaar op de derde dinsdag van juli geen Vierdaagse van Nijmegen wordt gehouden weet iedereen inmiddels. Maar met de gedachten van “Blijf in Beweging, zo blijven we samen fit en gezond,” vindt er toch op 21-24 juli een Alternatieve Vierdaagse plaats.

image_1080

De Alternatieve Vierdaagse is hét digitale alternatief van dé Vierdaagse. Om drukte te vermijden, wordt er niet gelopen over het officiële parcours, maar wandel je een zelfgekozen route. Dat hoeft niet per se in Nijmegen te zijn, maar kan in het hele land.

Zelf denk ik dat het in en rond Nijmegen toch erg druk gaat worden. Vele wandelaars die elk jaar op de Vierdaagse campings en andere slaapadressen verblijven, zullen nu ook willen gaan ofschoon er geen reguliere Vierdaagse zal zijn. Vaak zijn deze onderkomens al een jaar van tevoren geboekt, en is er in het verleden een warme vriendschapsband ontstaan met de gastadressen. Ook op de Vierdaagse campings met elk jaar dezelfde wandelaars, zijn er ongetwijfeld vriendschapsbanden ontstaan.

Dus komen die wandelaars toch voor de Alternatieve Vierdaagse naar Nijmegen, om te wandelen en om er toch een feestje van te maken. Mij zal je er niet zien… Ik ben wel gevraagd om mee te gaan, maar nee liever niet. Ik blijf toch wel in beweging zonder dit leuke alternatief.

20120717_083312

Wat ik wel ga doen is van 21 tot 24 juli, op mijn Blog terugblikken naar mijn Vierdaagse van 2012. Elke dag een verslag… voor toch een beetje Vierdaagse gevoel.

7 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ben ergens benieuwd hoe onze vreselijke fanatieke buurman (alleen voor wat betreft de vierdaagse) zijn tijd doorkomt …..

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ook in Duitsland kun je vier dagen een Alternatieve Vierdaagse wandelen.

   Like

   1. we zijn gebrouilleerd dus hij moet dat zelf maar uitzoeken 😂

    Geliked door 1 persoon

   2. Neeltje schreef:

    Leuk, ik kijk altijd heel graag op tv. Nu je blog lezen, zo krijg ik toch een beetje een vierdaagsegevoel mee.

    Like

 2. Rikit schreef:

  Als hij werkelijk zo fanatiek is, zal hij de berichten hierover ongetwijfeld gelezen hebben.

  Like

 3. Neeltje schreef:

  Leuk, ik kijk altijd heel graag op tv. Nu je blog lezen, zo krijg ik toch een beetje een vierdaagsegevoel mee.

  Like

 4. Noortje schreef:

  Wat leuk dat je een reactie op mijn blog achterliet. Ik heb gelijk je verslag van de vierdaagse van 2014 nog eens gelezen. Ik kwam gelijk weer in de sfeer. Ik ga de alternatieve niet lopen wel die van Alkmaar maar dan 5 km. Mijn conditie is niet echt meer top.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s