Vielleicht bis mittwoch…( 3 )

on

Op maandagmorgen is het weer stralend weer. Na het ontbijt lopen wij even naar het dorp wat 2 kilometer verderop ligt. Eerst even een heuvel op om daarna af te dalen naar het meer. Voor Kitty met haar bronchitis is 2 km ver, maar in Zwitserland heeft zij met de uitstekende luchtzuiverheid hier, er totaal geen last van. Even kijken waar de supermarkt is en daarna een terrasje zoeken aan het water. Vanmiddag gaan wij toeren met de motor langs het meer.

371253328_b9bae3ce29_z

Het is heerlijk toeren hier en vandaag blijven wij aan deze kant van het meer. Als wij het plaatsje Gersau binnen rijden, zien wij dat er een expositie over uilen is in het Stadspark. Vrienden van ons hebben Laplanduilen in hun voliére, vandaar dat onze interesse gewekt is.  Als wij het park binnen gaan zit er een hele grote uil ons aan te kijken en hij roept ook echt Oehoe… oehoe. Er is een klein gebouw en bovenop zit die grote uil. Binnen is er wat beeldmateriaal te zien en horen wij het Oehoe geluid wat wij ook buiten versterkt hoorden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Er zijn werkelijk allerlei creaties van diverse kunstenaars te zien, keramiek; hout of steen; groot en klein… Maar de allermooiste en ook heel kunstig gemaakt,  vonden wij deze imposante Mijnheer de Uil. Wat een beauty….

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na ons bezoek aan dit park rijden wij weer terug naar Weggis om onze dagelijkse boodschappen te doen, om daarna terug te keren naar de Bauernhof. Lekker luieren en kijken wie er nog allemaal aan komen. De meeste kampeerders blijven maar een nachtje en trekken dan verder. Dat zijn ook onze gedachten… vandaar “Vielleight bis Mittwoch.” Wij zijn er nog niet over uit wat wij doen…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na een dag toeren is het altijd weer heerlijk genieten bij de tent. Meestal vind je mij terug met een wegenatlas en een routeboek, om de dag van morgen uit te stippelen. En morgen…. gaan wij de “Driehoek” rijden. Een paar jaar geleden kwamen wij onderweg in Zwitserland, een Nederlandse motorrijder tegen.

Hij vroeg aan ons of wij de “Driehoek” al gereden hadden. Hij zag aan ons gezicht dat dit niet het geval was, waarop hij antwoorde, “Nee, ik zie het al… dan ben je nog niet in Zwitserland geweest. “De populaire Driehoek” die hij bedoelde rijd je in één dag, en dan kom je over De Furkapas… , de Grimselpas… en de Sustenpas… , een ritje voor ons van om en nabij de 250 km.

Maar dat is pas morgen, nu gaan wij lekker eten en dan sluiten wij deze dag af boven op de Gipfel, kijkend naar de ondergaande zon…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Neeltje schreef:

    Wat gezellig om te lezen. Ik krijg er gewoon een vakantiegevoel van.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s