Zondagochtend Wandeling…

Vandaag ben ik mijn wandeling gestart vanuit Gassel, wat onder de rook van Grave ligt. Op Komoot weer allerlei wandelpaden aan elkaar geknoopt en maar zien waar we uit komen. En meestal krijg ik waar voor mijn geld.

wp-1595160727000.jpg

Vanaf het Kerkplein werd ik door Wanda ( navigatie) naar het Noordoosten gestuurd om zo in het Gassels bos uit te komen. Via allerlei paden zoals het Maas en Peellinie pad, ging het over lange dreven langs vennen en bosranden.

wp-1595160891384.jpg

Dit gebied kende ik nog niet, maar vervolgens had ik een pad naar Kasteel Tongelaar er aan vast geknoopt. Het blijft een mooie plek om te bezoeken. Ik ben er om half negen, en neem de tijd om mijn zelfgebakken zongedroogde tomatenbrood op te eten. Zo vroeg is het terras nog niet open, maar niettemin maak ik er dankbaar gebruik van.

wp-1595161002105.jpg

Op het moment dat ik verder wil gaan voel ik een druk opkomen… oeijoei, dat wordt weer een plekje zoeken. Maar ik heb geluk want iemand van de bediening gaat het terras open maken. Als ik op het toilet zit, zegt Wanda “bij de eerste mogelijkheid rechtsaf.” Nou dat weten we dan ook weer…

wp-1595161143238.jpg

Normaal vervolgen wij het pad rechtdoor maar nu moet ik rechtsaf. Een eindje verderop komt het pad mij bekend voor… ik weet het al, ik loop een klein gedeelte tegengesteld van het pad wat ik normaal rechtdoor had genomen. Niemand die het zal weten, als je het Rondje Mill niet gelopen hebt.

wp-1595161346764.jpg

Ik loop door het buitengebied van Beers en zie de kerk heel in de verte al liggen. Maar voordat ik daar ben heb ik weer heel wat kilometers gemaakt. En ik ben dan ook blij dat ik veel in de schaduw loop want als het zonnetje schijnt is het bloedheet en ook nog eens benauwd. Bij de kerk van Beers ben ik weer aan een pauze toe. Gauw mijn schoenen uit en relaxen. Koffie, brood en even een stukje bloggen voordat ik aan het laatste stuk begin langs de Kraaijenbergse Plassen.

wp-1595161522509.jpg

Een klein gedeelte hier van ken ik van de Vierdaagse, als wij van Linden naar Beers wandelen. Hier ligt een prachtig natuurgebied rond de plassen, en soms denk ik dat ik door een moeras loop, echt prachtig… En dan opeens staan er runderen op mijn pad…

Ik houd daar niet van, en zij niet van mij want ze gaan er als een haas vandoor. En daar ben ik blij om want er is absoluut geen mogelijkheid om ze te passeren. Een paar honderd meter verderop staan ze weer stil op mijn pad, en is nog eentje bij gekomen met nog grotere hoorns. Gelukkig hebben ze het niet zo op mij, en durven ze geen confrontatie met mij aan. Ze gaan er in galop weer vandoor, waardoor een wandelaar op het pad voor hun een sprintje moet trekken om ze te ontwijken.

Even later word ik door die wandelaar aangesproken, met de waarschuwing voor agressieve runderen, waarop ik vertelde dat ze voor mij op de vlucht waren geslagen, en ze niet agressief over kwamen. Om een verdere confrontatie te voorkomen… ben ik bij de eerste mogelijkheid om van het pad af te wijken, er ook af gegaan.

wp-1595161573626.jpg

Parallel aan het wandelpad aan de andere kant van de haag, vervolg ik mijn weg terug naar Gassel. Wanda roept een paar keer dat de route wordt aangepast, mij best… ik heb mijn wandeling er haast op zitten en ben blij dat ik de kerk van Gassel om twaalf uur weer kan fotograferen en er mijn wandeling van 20,5 km op heb zitten.

De Link op Komoot: Rondwandeling Gassel – Kraaijenbergse Plassen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s