Rondje Kerkdékske…

Jullie weten dat ik de laatste tijd de auto neem, om op een andere locatie te gaan wandelen. Nu heb ik niet altijd zin om dan naar de andere kant van de provincie te rijden. Iets wat overigens nog niet gebeurt is, want zo ver ga ik het echt niet zoeken.

Nee… Vandaag blijf ik nu eens dicht bij huis, aan de rand van onze Gemeente Oss. Op Komoot heb ik een route gevonden, van nog geen 15 minuten rijden. Het werd een Rondje Nuland, over het Natuurgebied ‘Het Kerkdékske’ en door het Waterwingebied van Brabant Water.

173898ab2b3

Het is iets over zevenen als ik bij het raadhuis aan mijn wandeling begin. Het is nog wat frisjes, maar als je aan het wandelen bent loop je al gauw te zweten. Sinds dat mede Blogster Neeltje te grazen is genomen door een Teek, ga ik op pad in een wandelbroek en houd ik mijn vest aan. Zeker als ik door een gebied loop wat ik niet ken, en niet weet wat ik kan verwachten.

wp-1595775140149.jpg

En dat is maar goed ook, want het gaat al snel over een paadje met hoog gras langs de ‘Kleine Wetering’. Via een smal bruggetje kom ik op een smal pad wat ‘Kerkdékske’ heet. Kilometers lang loopt het pad tussen twee akkers, aan de ene kant mais en aan de andere kant piepers. Het is echt een mooi gebied waarvan ik dacht, dat ik het eerste stuk door de polder zou lopen. Ik kom uit bij de ingang van het mega grote Vakantiepark Vinkeloord’. 

wp-1595775234565.jpg

wp-1595775342654.jpg

Langs het riviertje de ‘Vinkelse Loop”, wandel ik om het vakantiepark heen. Daarna kom ik in een bosgebied wat ‘Het Vinkel’ heet. Hierna kom ik weer uit bij de ‘Kleine Wetering’, en volg die en begeef ik mij langzamerhand op de terugweg. Als ik de A59 heb overgestoken kom ik in het bosgebied van De Hooge Heide… waarin ook het Waterwingebied van Brabant Water gelegen is.

wp-1595775422658.jpg

Hier wordt ik weer verwend en gaat het over mooie paden door het waterwingebied. Aan de rand van Nuland kom ik weer uit het bos… ik moet nog 700 meter wandelen om te eindigen bij de Pelgrimstraat, wat in mijn geval heel toepasselijk is.

De Link op Komoot: Rondje Kerkdékske…

 

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Mooie wandeling weer!

  Like

 2. s'Jacqueline schreef:

  mooi weer geschreven Rianne, ook de foto’s geven een goed beeld van de omgeving.

  Like

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel s’Jacqueline!!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s