Uitwaaien…

 Niks spectaculairs vandaag maar gewoon lekker gewandeld door de polder en over de dijk. Er stond een heerlijk briesje dus hield ik mijn vest maar aan, want ofschoon het 23 graden zou worden, bleef het steken op 18 en kon ik mij maar niet warm lopen. Althans voor de middag… na de middag was het vest aan vest uit… Overal in de polder werd een stil protest gehouden tegen de windturbines die ze daar willen plaatsen.

wp-1596044062909.jpg

Zeker de eerste 11 km was het veelal asfalt, niet echt mijn favoriete ondergrond maar soms is het niet anders. In de buurt van Hernen kom ik bij een op het oog een vrij nieuwe kapitale boerderij. Op een van de schuren staat de naam ‘De Fleerde’, even noteren zodat ik het thuis kan opzoeken. Monumentale boerderij…

wp-1596044493655.jpg

Ik loop deze weg af en kom in Hernen, wat ik ken van een paar jaar geleden toen ik de kastelen wandeltocht liep. Voordat ik bij het kasteel kom zie ik aan de rechterkant een fietswinkel, op zich niets bijzonders. Maar het opschrift van de etalageruit is dat wel, want hier verkopen ze nog de ‘Locomotief’ fiets. En dat is heel bijzonder want na 1965 werden ze niet meer onder die naam gemaakt.

img_20200729_131245

Voordat ik hier in Hernen ga lunchen neem ik gauw wat foto’s van het kasteel dat er nog precies zo uit ziet als het ooit gebouwd is. Kasteel Hernen..  Het is echt een bezoekje waard maar ik zie dat het er erg druk is, dus dit dan maar een andere keer.

wp-1596044615074.jpg

Vanaf nu wordt het weer heerlijk wandelen, door allereerst  de Hernense Bossen. Op dit mooi stukje natuurgebied wat beheerd wordt door het Geldersch Landschap, kom ik bij de Hernense Molen.

wp-1596048115457.jpg

Ik liep vandaag in de buurt van het plaatsje Leur. Mijn voorouders komen hier vandaan, en wat is er leuker dan af en toe daar terug te keren.

img_20200729_143247

Ik was ook blij dat ik na Hernen het kerkje van Leur zag liggen, want dan weet ik dat ik bijna thuis ben.

Het is maar een klein gehucht zonder echte dorpskern, en met maar 139 inwoners is het hier heel erg rustig. Ik kom er dan ook graag om te wandelen over het Landgoed De Heerlijkheid Leur. 

img_20200729_144859img_20200729_144918

wp-1596049953005.jpg

Normaal ga ik altijd nog iets drinken bij Restaurant de Leurse Hof , want als je thuis bent dan moet je er ook van genieten. Maar ik heb al in Hernen geluncht en wandel ik, omdat het al wat laat is… toch wel met een tegenzin door. 

Ofschoon het eerste gedeelte van de wandeling niet zo heel bijzonder was, heb ik van het tweede gedeelte, en dan met name het bezoek aan de Heerlijkheid Leur… toch nog genoten van deze thuis wandeling.

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Neeltje schreef:

    Leuk … vooral die interessante historische weetjes.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s