Zeven Heuvelen…

Vandaag begin ik met mijn wandeling vanuit Groesbeek. Zwager en schoonzus staan in de buurt van de Zevenheuvelenweg op een boerencamping in Berg en Dal. Voor mij alle reden om mijn zondagse rondwandeling in die buurt te plannen, en de familie met een bezoekje te vereren. Het gebied Zevenheuvelen ken ik van de Vierdaagse, en Berg en Dal ken ik van de Duivelsberg… En in het gebied daar tussen ligt de Nederrijkswald camping waar Pedro en Miranda kamperen.

In de nabijheid van de Zevenheuvelen weg start ik met de wandeling, en meteen gaat het heuvel opwaarts. De volgende keer moet ik in het begin toch wat beter opletten, want ik begreep Wanda (navigatie) niet zo goed. Ik heb als het ware een beetje Haat Liefde verhouding met haar, en zodoende moest ik de rotonde 360 graden rond, om op het goede pad uit te komen.

Via de Nieuweweg ging het naar de Oude Zevenheuvelenweg, wat geen weg te noemen is maar een heel smal pad. Ik zie op mijn  Komoot App dat ik nu op het Pieterpad zit en dit geruime tijd zal volgen.

wp-1596384657063.jpg

Het pad gaat heuveltje op en heuveltje af en ik loop tussen de weides door. Wat een  prachtige vergezichten richting Duitsland, er staat hier een behoorlijke bries maar wat is het hier genieten zeg. Ik kruis het erf van een boerderij. Oei het is afgesloten met schrikdraad voor de koeien…

Nu ben ik wel iemand die het wel eens probeert of er stroom op staat, het lijkt immers maar op een soort van touw, maar toch vertrouw ik het niet. Gelukkig vind ik toch een doorgang en dan komen mijn lange stelten goed van pas, en hoef ik niet te voelen of er schrik op staat..

wp-1596384712263.jpg

Omdat ik mijn route zelf heb uitgezet, weet ik dat ik aan de achterkant het Groesbeek Canadian War Cemetery & Memorial zal passeren. Een echt pad er naar toe is er niet, maar ik vind toch iets wat er op lijkt en zo kom ik toch tot aan de omheining.

Daarna ga ik verder en zie dat hier ook het Airbornepad loopt. Het smalle keienpad wat ik nu volg doet mij denken aan een echt Caminopad in Spanje. Hier is de 1,5 meter regel maar moeilijk toe te passen als je met tegenliggers te maken krijgt. Maar dat is voor mij geen probleem, ik wacht netjes mijn beurt af of ik ga wat in de berm staan.

Aan het eind van dit pad stijgt het behoorlijk maar ik heb er totaal geen problemen mee. Dan merk je toch wel dat 3x wandelen in de week zorgt voor een ijzersterke conditie.

wp-1596384768720.jpg

En dan gaat het ergens mis want ik begrijp Wanda niet zo goed, en sla ik dus het verkeerde pad in. En zo sta ik na 4,75 km al bij de ingang van de camping, wat eigenlijk na 8 km had moeten zijn. 

Het is pas 09:15 uur, een tijd waarvan ik weet dat ze nog niet op zullen zijn. Dus maak ik nog maar een extra ronde, en kom ik nogmaals over dat smalle keienpad, omdat ik wil  weten waar het mis ging tussen Wanda en mij. Het blijft pionieren zo… maar daar houd ik van, en niet van dat geijkte. 

Na een dik uur kom ik weer uit bij de camping. Ik hoef alleen maar het wandelpad te volgen want dat loopt over de camping tot haast tot aan de voordeur van waar ik moet zijn. Ik heb nu 10 km gewandeld en heb wel zin in een pauze. Even lekker op de koffie, en even met de beentjes omhoog. 

Na mijn pauze hoefde ik nog maar een drietal kilometers over prachtige wandelpaden richting Groesbeek. Het wordt nu best druk met wandelaars en fietsers, dus wordt het tijd om er een eind aan te breien. Na 12.1 km ben ik terug bij mijn startpunt, en omdat ik hier maar 5 km van Duitsland af ben, ga ik mijn benzinetank nog maar even volgooien voor €1,21 per liter. Is toch weer mooi meegenomen op deze prachtige wandeldag.

De Link van Komoot: Zevenheuvelen…

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Liesbethblogt schreef:

  Je wandelde zomaar rond op 1 van mijn favo gebieden. De Canadese begraafplaats ligt daar omdat er toen werd besloten dat de Canadezen niet in Duitse grond begraven mochten worden, mooie he? De locatie is speciaal uitgezocht. Kom vooral eens terug in de herfst dan is het daar nog veel veel mooier.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dat ga ik zeker doen Liesbeth!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s