Afval rondje…

Een Kop voor dit Blog? Wat zal ik nu eens kiezen voor dit Blog.

open-notitieboekje-met-boek-en-koffiekop-zwart-witte-kleur-aan-57951341

Afval rondje heb ik het maar genoemd … dat kan te maken hebben met het slingerend afval in de buurt waar ik mij hopeloos aan erger, of aan het afvallen van gewicht.

Het is het laatste… want ik merk dat mijn Bourgondische levensstijl, van gezelligheid plus eten en drinken mij steeds meer parten gaat spelen. Toen ik nog werkte was het allemaal geen probleem, en bleef ik moeiteloos op gewicht. Mijn werk was als het ware topsport bedrijven, want op een werkdag kwam ik toen gemakkelijk aan 20.000 stappen. Ik was constant in beweging, maar nu twee jaar na mijn pensionering, is het een heel ander verhaal geworden.

img_20190808_174419

Ik wandel veel dat is waar, maar het is niet voldoende heb ik gemerkt. Ik zal er ergens een evenwicht in moeten vinden. Nu is het al zo, dat het in het weekend wat meer mag zijn, en dat ik doordeweeks gewoon gezond bezig ben. Maar doordeweeks en dan met name dit weer, komt Handig om mee te nemen…de Cobb op tafel. Nou ja jullie kennen het wel, Vleesje of visje, wijntje of biertje, stokbrood en sausjes… En dan ken ik soms geen maat en kan mij niet inhouden… gezellig hé en vooral lekker.

Maar twee dagen achtereen dat voelt niet goed, daar hoef ik niet voor op de weegschaal te gaan staan. Maar dat doe ik wel en vrees het ergste… Nu ben ik een dezer dagen jarig en ik wil toch op een fatsoenlijke manier in dat mooie jurkje passen. En zodoende  ging ik woensdag op pad voor een Calorieën verbrandend Afval Rondje!!

b7b139dd6946954a6141f38a059404fc

Ik kies voor een ouderwetse sportieve wandeling… Gas er op noem ik het maar. Ik wil meer calorieën verbranden dan normaal en ik denk dat ik dat kan bereiken door een tempo te lopen van gemiddeld 6 km/uur.

Maar hoeveel calorieën verbrand je dan… Neeltje schreef hier een Leuk om te weten Blog over.

Ik  heb een wandeling uitgekozen die voornamelijk over gemakkelijke paden gaat, en die gewoon hier in de buurt ligt. Een beetje richting de tweede haven arm van het Burg. Deelenkanaal, die naar Oud burgemeester Eppo van Veldhuizen is vernoemd. Deze tweede haven arm ligt er al 25 jaar, maar ben er nog nooit geweest.

wp-1596686635950.jpg

Er is niet veel over deze wandeling te vertellen, maar ik heb mij even lekker uptempo uitgeleefd. Ik wandelde zo’n zeven kilometer langs industrie en havengebied, dan twee kilometer heen en terug langs het kanaal, een stukje natuurgebied en dan weer linea recta naar huis. En toen ik thuis kwam had ik 15,8 km gewandeld, met een gemiddelde snelheid van 5,9 km/uur en heb om en nabij 1000 calorieën verbrand.

Het is maar een weetje…. Belangrijk om te weten is, dat als ik mij minder had uitgesloofd en gewoon rustig had gewandeld, dat ik maar ±  100 calorieën minder had verbruikt. Dus waarom dan zo snel wandelen… Ik heb mijn lesje geleerd en ga weer op de langzame toer.

cdf4db6575c7a95ee72e0da7a48d134a

Gezond bezig zijn is, bewegen en opletten met eten en drinken. Daar moet ik mij op focussen en er een evenwicht in zien te vinden. Morgen kan ik weer op een fatsoenlijke manier in mijn jurk, maar het moet geen jojoën worden. Ik ben mij er van bewust dat het anders moet, dat is tenminste iets.

 

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Je bent een topper.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel Neeltje!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s