De Gele Camino Pijl…

De pijl van Santiago, symbool van de Camino de Santiago
De overgrote meerderheid van de Xacobea-routes zijn volledig bewegwijzerd met de reeds karakteristieke gele pijlen, ook wel bekend als Santiago-pijlen.
Gelber-Pfeil
De plaats waar je ’n gele pijl vindt is best pittoresk: op de grond, op de boomstammen, op de rotsen, lantaarnpalen, verlaten huizen en natuurlijk op de borden van de Camino de Santiago.
De oorsprong van de Santiago-pijl gaat niet terug tot de middeleeuwen, de maker van deze al beroemde pijlen was Don Elias Valiña, een priester die in het dorp O Cebreiro werkte.
page_19
De pijl van Santiago begon op verschillende punten van de Weg te worden weergegeven in 1984, toen Don Elias Valiña met de gele verf tekende en begon te schilderen op de Galicische grens met de stad Compostela.
4357954
Sindsdien willen veel pelgrims en buren de traditie voortzetten en ondersteunen, daarom hebben ze de gele pijlen versterkt die de pijl van Santiago buiten de grenzen van Galicië aan het schilderen waren.
1062453_1
Het is verbazingwekkend hoe een pijl geschilderd op muren en in bomen erin slaagt een essentiële gids te worden voor alle pelgrims die oprukken naar de Camino de Santiago.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s