Zwijmelen Op Zaterdag… ( 3 )

Op mijn Blog heb ik 20 weken lang voorafgaand op ‘Zwijmelen op zaterdag’  een Camino Playlist.. laten horen van nummers die ik draaide, tijdens mijn wandeling onderweg naar Santiago de Compostella. Een van mijn volgers en Blogger  AnneMarie Bewegen en nog veel meer…vroeg mij daarop, of ik zin had om mee te gaan doen met Zwijmelen op Zaterdag. Zij vond dat ik leuke nummers liet horen en dat ik zo’n verstand van muziek had.

muziek1488050513

Nu vind ik zelf van dat laatste dat dit niet zo is… tenminste niet zoals twee vrienden van mij, dat zijn wandelende encyclopedieën op het gebied van muziek. Beiden zijn ze diskjockey geweest, en ze hoeven maar iets te horen of ze weten naam nummer titel jaartal enzovoort.

Maar ik heb veel interesses en vind wel veel mooi…. en ach over smaak valt eigenlijk niet te twisten. Dus zal ik een verscheidenheid aan muziek laten horen van de muziek die mij boeit.

Nu kom ik zelf uit een muzikale familie en bespeel verschillende blaasinstrumenten, en daarom mijn voorliefde voor instrumentale muziek. Vorige week was het Buddy Tate op Tenor Sax.

chuck-mangione

Mijn Zwijmel van vandaag is  Children Of Sanchez gespeeld door Chuck Mangione op de Bugel. Dit nummer heb ik zelf spelend in een orkest, ook gespeeld maar niet op de Bugel.

Charles Frank “Chuck” Mangione is een Amerikaans Bugels speler, dirigent en componist. Hij bracht sinds 1960 meer dan 30 muziekalbums uit.

In 1978 componeerde hij de soundtrack voor de film The Children of Sanchez met Anthony Quinn. Hiermee won hij in 1979 zijn tweede Grammy. Children of Sanchez geniet in Nederland bijzondere bekendheid omdat het jarenlang de titelmelodie is geweest van het NCRV-radioprogramma Zaterdagsport.

En nu wij het toch over Chuck Mangione hebben, wil ik nog een nummer laten horen. In 1980 bereikte hij namelijk een groot publiek met het bekende jazz-pop nummer “Feels So Good”.

8 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Melody schreef:

  NOu hè hè eindelijk geen strijk maar blaas…. nu kan ik met je praten … .
  De sax zat niet in mijn rijtje maar de bugel, s-bas, trompet en soezafoon wel… .ik bleef steken bij mijn favoriet de euphonium…. en ja ook de accordeon, daar begon ik ooit mee heel vroeger

  Mooie muziek heb je geplaatst inderdaad… en gelukig is het wel of niet verstand van muziek hebben niet relevant voor het meedoen of niet aan het zwijmelen 😉

  Fjin weekend

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Nou Melody dan ga ik je nog dikwijls verwennen vermoed ik zo. Wij hebben wel het e.e.a. gemeen. Mijn favoriete instrument is de Bas…. het familie instrument.

   Ben begonnen op trombone, daarna euphonium, Bes-Bas gespeeld en ben nu weer terug op de schuif.
   Sinds maart ligt alles alles stil, mis het wel…. Groetjes…

   Like

 2. skar schreef:

  Denk dat Annemarie wel een ding heeft, wat mij betreft ben je een echte aanvulling wat deze opdracht betreft, je schrijven is prettig, plus de muziek die je plaatst is super, dat vind ik altijd het voordeel de verschillende muziek genres, Annemarie klassiek, en dan nu jij met het jazzy sound, muziek die ik graag hoor, maar zelf niet snel zal plaatsen, laat me dan liever verwennen door twee mede zwijmelaars, weer een mooie muziek keuze deze week, beiden bekend bij mij, dank je voor jouw inbreng..misschien vind je Kenny G, hoofdzakelijk alt saxofoon, maar wel anders dan wat jij plaatst ook leuk, vooral zijn live nummers zijn erg goed vind ik zelf…….
  Fijn weekend.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel Skar. Kenny G hoorde ik voor het eerst spelen bij een concert van Andrea Bocelli en ik ben meteen een grote fan van hem gebleven.. In mijn laatste Camino Playlist No. 20 liet ik Songbird van hem horen. Volgende week weer iets heel anders, maar dat hoor je vanzelf. Groetjes…

   Like

 3. Dironjo schreef:

  Wat leuk om op deze manier nieuwe muziek te leren kennen. Heerlijke muziek.

  Liefs Joanne

  Like

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel Joanne, ik vind het leuk om mee te Zwijmelen op zaterdag!!

   Like

 4. Natasja Coli schreef:

  Je weet veel!
  Jazz ban ik niet in thuis.
  Maar dat is juist het leuke aan het zwijmelen. Er komt vanalles voorbij!
  Dankjewel!

  Like

  1. Rikit schreef:

   Als je muziek maakt in een orkest komen er er allerlei genres voorbij, vandaar mijn vele interesses…

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s