Woensdag wandeling…

on

Vanmorgen was ik al om half zeven op, niet voor een vroege wandeling maar om boodschappen te doen bij de Lidl. Als om 07:30 uur de deuren open gaan is er altijd een toeloop, ik vind dat te druk. Daarom ga ik altijd een kwartiertje later en is het een stuk minder druk, zo ook vanmorgen. In de hele winkel maar een tiental klanten te zien, dus heb ik mijn ronde gauw gemaakt. Vanaf het begin van de Corona crisis doe ik de boodschappen, en draag steevast rubberen handschoenen en als ik vroeg ben lukt de 1,5 meter regel ook nog wel…

Tijdens het boodschappen doen. zie ik een oud collega van vroeger met zijn boodschappenkarretje. Het is zeker twintig jaar geleden dat ik hem voor het laatst gezien heb, hij is niks veranderd en volgens mij heeft ie zelfs nog het shirt aan van twintig jaar geleden. Ik ben in die twintig jaar best veranderd, hij zeker niet. Ik roep zijn naam maar hij loopt gewoon door… waarschijnlijk denkt hij, “wat een raar mens, die ken ik helemaal niet.” Even later kom ik hem weer tegen en heb mijzelf toen maar netjes voorgesteld… en toen viel het kwartje pas.

Na het boodschappen doen was het echt tijd om te gaan wandelen. Nu weer eens een keer gewoon vertrekkend vanuit huis, en lekker op mijn gemakje. Nu was ik ook niet in de gelegenheid om sneller te wandelen, want ik ging wandelen met Luisa tien turven hoog of klein, zo kun je het ook noemen. Als ik met mijn lange benen één stap zette hoorde ik er twee van Luisa. Niettemin hebben wij samen heerlijk gewandeld op een klein stukje Maashorst, en kriskras over de welbekende 1e t/m 6e Heistraat. In de bossen is het droog en in de vennen weinig of geen water, de bomen zijn al in de rui maar het is nog geen herfst. Maar de bladeren in de herfst klinken anders dan nu… nu knispert het, zo droog.

Luisa is een goede gids in de natuur, en zo weet ze te vertellen over een prachtige Zwavelzwam die Boskip heet. De zwavelzwam is een veelvoorkomende paddenstoel die goed gegeten kan worden. De smaak en de textuur van deze paddenstoel komen overeen met kippenvlees.  Natuurlijk zijn er mensen die het eten maar ik heb ze niet geplukt.

Het leek mij beter voordat wij naar huis gingen om even bij https://www.restaurantclemens.nl/ wat te drinken, en Ja als je er dan toch bent kun je net zo goed wat te eten bestellen, en een seacuterie lijkt mij toch lekkerder dan een zwavelzwam die naar kip schijnt te smaken.

Na 12,5 km heerlijk gewandeld te hebben waren wij weer thuis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s