Wandelen op Zondag…

Voor de wandeling van vandaag moest ik weer vroeg op, want ik ging op pad met Toon. Toon woont in Horst en ergens halverwege tussen onze woonplaatsen, had ik op Komoot een rondwandeling uitgezet in St Anthonis. Een gebied wat ik helemaal niet kende, dus is het altijd weer een verrassing waar ik terecht kom. Ik weet dat ik van hieruit wil vertrekken, dus ga ik op de routeplanner kijken waar ik zou kunnen starten. Ik heb gekozen voor een parking in de buurt van restaurant ‘De Heksenboom’. Dan kijk ik altijd waar de mooie groene plekken zijn, en of er soms een LAW’s (Lange Afstands Wandelpad) loopt, en zo plan ik de wandeling voor vandaag, een wandeling van 18 km.

Wat een verschil met de afgelopen weken nu het een stuk frisser is deze morgen. Mijn vest weer aangedaan en ik heb toch ook maar gekozen voor mijn wandelbroek. Om kwart over zes rij ik in het ochtendgloren thuis weg, ik zie een prachtige geelachtige lucht en eigenlijk wil ik onderweg stoppen om die mooie lucht te fotograferen. Maar als ik dat doe ben ik zeker niet op tijd, dus rijd ik door. Tegelijkertijd komen Toon en ik aanrijden bij de heksenboom. Toon heeft de korte broek aan en Brrr brrr ik moet er niet aan denken, en hij heeft eenzelfde Buff hoed op als ik. Hij vond de vorige keer de mijne zo mooi dat hij er meteen een besteld heeft bij de dames van Camino Comfort

Om precies 07:00 uur gaan beide flaphoeden op pad, langs akkers en bosrand om na vijf kilometer dan toch eindelijk de boswachterij van Sint Anthonis in te lopen. Wanda ( Kamoot app ) geeft de opdracht om rechtsaf te slaan. Er is wel een heel breed pad, maar er staat een heel groot en breed hek voor met een groot slot er op. Er rest ons niets anders dan over het hek te klimmen en het pad te volgen. Het is een veel belopen pad zo te zien aan de verse drollen, zo vers dat ik maar een tak pak als wandelstok en als verdedigingsmiddel. 1,5 km volgen wij dit pad maar komen gelukkig geen runderen tegen.

Toon en ik lopen lange tijd over een smal pad langs het Maas – Peelliniepad waar wij lekker beschut lopen voor de straffe wind, en kruisen regelmatig de LAW’s en streekpaden, herkenbaar aan de Wit rode en Geel rode markering. Wat wij ook veel zien, zijn oranje velden vol Afrikaantjes. Deze plantjes worden volgens Toon geplant om op een biologische wijze de grond te zuiveren en te ontdoen van aaltjes. Afrikaantjes en aaltjes

In dit gebied komen wij ook een Natuur Kampeerterrein van Staatsbosbeheer tegen. Hier kun je Logeren bij de Boswachter. Het is dat wij niet meer kamperen anders ging ik hier beslist naar toe, terug naar de natuur. Na precies 18 km en zonder verkeerd te wandelen kwamen wij weer terug bij De Heksenboom. Toon en ik wilden hier nog wat drinken, maar moesten zo lang in de rij staan dat wij maar rechtsomkeert maakte. Beiden hebben wij van deze dag genoten en gaan dat zeker nog vaker doen…

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Mooie wandeling.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel Neeltje 😊

   Like

 2. Hermieneke schreef:

  Wat leuk zo’n wandeling halverwege. En ook leuke flaphoeden 😀

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Als je ver uit elkaar woont en je wilt samen wandelen, is dit de beste manier. Ja die Buff hoeden zijn leuk, dank je wel!!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s