Belangrijk…

Het gaat nu toch echt gebeuren… Het meest belangrijke van alle onbelangrijke dingen gaat niet door. Sommige zullen zeggen, “Gaat het voetbal niet door?” Nee dat is het niet, want van de meest onbelangrijke dingen staat voetbal bij mij niet bovenaan bij lange niet. Nee nee nee, het meest belangrijke van alle onbelangrijke dingen is natuurlijk Carnaval.

Nu is het nog niet 100% zeker dat alles afgelast gaat worden, maar Carnaval vieren in de huidige vorm zoals wij het gewend waren… Dat gaat zeker niet gebeuren!! Het zal nog meer een buitengebeuren moeten worden zoals in heel veel steden en dorpen al het geval is, maar dan nog is de 1,5 meter regel niet toe te passen. Voor blaasorkestjes Dweil en Joeks kapellen is het zelfs Twee meter… !! Hoe moeten wij dan nog op een leuke manier muziek maken.

Het zal een feest zijn met zeer grote beperkingen. Daar zullen veel carnavalsvierders diep treurig en ongelukkig over zijn, maar wij moeten dus gaan zoeken naar alternatieven want Carnaval gaat altijd door. Het is een eeuwenoud terugkomend feest Hier wordt geschiedenis geschreven…

( Voer voor de sceptici onder onder ons…. Misschien heeft het wel met slavenarbeid te maken, want dan kunnen wij dat net als Zwarte Piet ook wel afschaffen )… 

Sorry ik dwaal weer af! Het is dus een feest wat je ook thuis kunt vieren, ons huis beneden en de tuin zijn er groot genoeg voor. Oké… Maar dan wel in een kleiner gezelschap en kan het niet met de Dweilkapel, dan gaan wij voor een nog kleiner gezelschap… ons eigen ‘Borrelgasten’ clubke.

Als ik ze zo gek kan krijgen natuurlijk, want Kitty schud al nadrukkelijk haar hoofd, “wat haal je toch weer in je hoofd.” En zo gaat het vaak met mij want er schiet dan weer van alles door mijn hoofd, van dit of dat kunnen we doen en het meeste van die doldrieste ideeën verdwijnen natuurlijk in de prullenbak.

Maar een thuisfeest… om een klein Carnavalsfeestje te bouwen, moet toch lukken. Een terrasverwarming er bij en het komt helemaal goed, want ik denk toch dat het hier naar toe gaat.

Dus het wordt een thuis feest… ik ga alvast een playlist maken van oude Carnavals krakers, waar deze niet aan mag ontbreken.

… en dan kan het meest belangrijke van alle onbelangrijke dingen toch gewoon doorgaan.

“Ik ga alvast op zoek naar mijn Feestneus want die ligt beslist ergens in een la.”

9 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Ben benieuwd hoe het zal gaan verlopen … in ieder geval heb jij de voorpret al. Interessant artikel trouwens over de geschiedenis.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ik ook Neeltje… en natuurlijk ga ik wij er een mouw aan proberen te passen. We zien wel wat er wel door kan gaan, maar ik zie heel veel Carnavals clubkes ter zielen gaan, en dat is toch jammer. Een ding is zeker… wij houden dik geld over aan Carnaval 2021!!!

   Like

   1. Neeltje schreef:

    😂😂😂 een keer extra op vakantie.

    Geliked door 1 persoon

   2. Rikit schreef:

    Dat zit er zeker in, goed idee van Jou!!

    Like

 2. Weer een streep door de rekening van feestvierders …..

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dat is zeker!! Wij zullen een heel andere invulling er aan moeten geven, en ik ben ook heel benieuwd wat er wel kan door gaan.

   Like

 3. AnneMarie schreef:

  Carnaval, ook zo iets. Net als de 4-daagse ben ik bang dat het voortbestaan aardig in de knel komt.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Het zal altijd door gaan denk ik toch wel, maar het zal in een andere vorm gegoten moet worden. Een hele klus voor de organisatie om hiervoor een oplossing te vinden.

   Geliked door 1 persoon

   1. AnneMarie schreef:

    Van mij mag het. Bij aanvang van corona vreesde ik echter het ergste.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s