Zwijmelen Op Zaterdag… ( 6 )

Mijn zwijmel vandaag is van Ashley Campbell, dochter van de legendarische Glen Campbell.

Op mijn verjaardag op 8 augustus in 2017 overleed Glen Campbell. Enkele jaren daarvoor zag de dochter van Glen Campbell, Ashley dat zijn ziekte van Alzheimer langzaam vorderde. Nadat Campbell zijn diagnose in 2011 aan fans had onthuld, begon hij aan zijn Goodbye Tour, met Ashley die hem vergezelde als lid van zijn band.

Toen ze terugkwamen, verhuisde ze naar Nashville om een ​​solocarrière na te streven, en besefte ze dat haar vader zich op een dag misschien geen van hun beste tijden samen herinnert.

Toen Ashley in ‘Country’s Family Reunion Kickin’ Back Series ‘verscheen, zong ze een hartverscheurend nummer dat ze voor haar vader schreef, genaamd’ Remembering ‘.

“Ik schreef dit nummer toen … ik wist dat er een tijd zou komen dat hij me niet snel zou herkennen, dat hij niet zou weten wie ik was,” vertelde ze het publiek vol countrylegendes en sterren. “We hebben altijd een heel speciale band gehad, dus ik wilde iets hebben dat hem misschien zou kunnen bereiken, zelfs als hij woorden niet echt meer begrijpt, en dat is absoluut muziek. Dit is een lied van mij voor hem, een soort van zeggend dat ik altijd zijn rug zal hebben. “

Het publiek keek aandachtig toe terwijl haar engelachtige stem de zeer aangrijpende teksten zong.

Nadat Ashley de tekst van het eerste refrein zong: ” Bot voor bot, we zijn hetzelfde / Botten worden moe en ze kunnen niet al het gewicht dragen / We kunnen praten totdat je mijn naam niet eens meer weet / Papa, maak je geen zorgen , Ik zal de herinnering doen / papa maak je geen zorgen, ik doe de herinnering , ‘Larry Gatlin was zichtbaar tot tranen geroerd en veegde ze met beide handen weg.

Ze bleef zingen over hun band als muzikanten, gitaristen en vooral vader en dochter.

Tegen het einde van de voorstelling waren er geen droge ogen in de kamer. Bekijk hieronder hoe ze “Remembering” uitvoert ter ere van haar vader.

Bericht van 9 augustus 2017: Glen Campbell is overleden. Legendarische country zanger/gitarist uit Nashville. Als de docu “I’ll be me’ over zijn afscheidstournee en strijd met Alzheimer een dezer dagen op tv komt, raad ik iedereen aan om deze te gaan kijken. Een zeer aangrijpende docu waarin te zien is hoe bizar de ontwikkeling van de ziekte werkt. Tot aan de laatste show kwamen de liedjes nog uit z’n mond en handen (op de automatische piloot) terwijl hij ondertussen de naam van z’n dochter al niet meer kende….of hoe hij zijn schoenen moest aantrekken.

Kort na zijn overlijden in 2017 was deze documentaire nog op Netflix te zien, maar ik heb gisteren er nog naar gezocht maar kan hem nu niet meer vinden op Netflix. Dat is wel jammer… Maar het laatste nummer wat hij zong was deze ontroerende versie.

17 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Die aangrijpende documentaire heb ik ook gezien. Zijn laatste song was zo ontroerend. https://youtu.be/U8TsAh-zYFI

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel Neeltje, ik heb het nummer van Glen Campbell vervangen door deze ontroerende versie.

   Like

   1. Neeltje schreef:

    Ja, prachtig nummer. Maakte op mij ook zoveel indruk.

    Like

   2. Neeltje schreef:

    In de documentaire voel en zie je hoe het wezenlijke van iemand met Alzheimer blijft bestaan, ondanks al het vergeten. Dat liefde voor wat was nog steeds aanwezig is en blijft, tot aan het einde.

    Like

   3. Rikit schreef:

    Ik zal eens op zoek gaan naar deze documentaire.

    Like

 2. AnneMarie schreef:

  Zit nu al met tranen in mijn ogen en heb nog niets gezien of gehoord. (Ga ik zo doen) Heb momenteel een beetje moeite om te kijken naar Alzheimer. Het komt te dichtbij.

  Geliked door 2 people

  1. Rikit schreef:

   Ik weet het AnneMarie, ik maak het ook van dichtbij mee met een schoonzus die heel dicht bij mij staat.

   Like

   1. AnneMarie schreef:

    Eigenlijk moet ik dit niet leuk vinden. Haal het dus maar weer weg.
    Ik vind het vreselijk, wat een klote ziekte.
    Sorry voor het woord.

    Like

 3. Melody schreef:

  ik sluit me bij AnneMarie aan.. het is een afschuwelijk ziektebeeld…

  Neemt niet weg dat de muziek schitterend is.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ik zie het bij mijn schoonzus die aftakeling, dat gun je niemand.

   Like

 4. skar schreef:

  Twee prachtige nummers, een heel ontroerend verhaal erbij, op zich niet vreemd dat het vrij vochtig was na afloop, wel heel bijzonder voor iemand met Alzheimer, dat hij nauwelijks nog iets kon hoort bij de ziekte, maar toch nog muziek weten te maken, meestal is iets waar ze erg goed in waren ook iets wat tot het verleden behoort…..dus best bijzonder…

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ja heel bijzonder, vond ik ook.

   Like

 5. Dironjo schreef:

  Ik heb met ontroering geluisterd naar dit nummer. De documentaire heb ik niet gezien. Jammer.
  Voor mij komt het ook erg dichtbij.
  Het is een nare ziekte.

  Liefs Joanne

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Het ontroerde mij ook Joanna, en telkens als ik dit lied beluister krijg ik een brok in mijn keel. Zelf heb ik de documentaire ook nog niet gezien, maar zou hem wel willen zien.

   Like

 6. Natasja Coli schreef:

  Verdrietig en mooi. Mijn opa werd dement en ik ben ook altijd bang om dementie te krijgen later. Ik ben soms bang dat mijn verstrooidheid een voorbode is. Slaat nergens op. Maar het lijkt me vreselijk. De zwijmels zijn prachtig..,

  Like

  1. Rikit schreef:

   Ik deel die vrees ook Natasja, ik ben ook zo vergeetachtig en verstrooid dat ik mij het wel eens af vraag.. Ik kwam deze Zwijmel tegen toen ik iets aan het zoeken was en het ontroerde mij meteen., Een schoonzus heeft dementie en dan komt het zo dichtbij….

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s