Zwijmelen op Zaterdag (10)…

De Zwijmel vandaag is van Andrea Bocelli.

Zo’n vijftien jaar geleden zat ik allesbehalve lekker in mijn vel, en zocht ik mijn toevlucht in de muziek. Het zelf muziek maken lukte mij niet zo goed omdat ik met mijn gedachten telkens weer af dwaalde, maar in luisteren kon ik mijn ei wel kwijt. Muziek is emotie en ik heb heel wat zitten janken, maar toch deed het mij op de een of andere manier goed.

Ik had al enkele cd’s van Andrea Bocelli en op youtube keek ik ook regelmatig, tot dat ik op een gegeven moment een volledig concert van Andrea Bocelli zag, opgenomen in het Teatro del Silenzio. Ik was er helemaal weg van…

In het fraaiste openluchttheater van Toscane is het 364 dagen per jaar stiller dan stil. Het heet dan ook niet voor niets het Teatro del Silenzio. Het ligt even buiten het dorpje Lajatico, in een adembenemende setting, te midden van de glooiende akkers. Er is maar één Italiaanse artiest die de stilte hier eens per jaar mag doorbreken en die de reis naar dit openluchttheater nóg meer de moeite waard maakt… We hebben het over Andrea Bocelli, geboren en getogen in Lajatico. Al meer dan tien jaar op rij, organiseert deze zanger in juli een befaamd openluchtconcert in het Teatro del Silenzio.

In 2006 overtuigde Bocelli de gemeente Lajatico om deze buiten locatie te bouwen waarvan de structuur gebruik maakt van de natuurlijke formaties van het heuvelachtige landschap. Andrea Bocelli heeft een grote bijdrage geleverd aan de constructie ervan, en is de erevoorzitter van het theater.

Een concert op deze locatie bijwonen staat hoog op mijn verlanglijstje, maar tot op heden ben ik nog niet echt in de gelegenheid geweest, ook vanwege het financiële aspect. Het ligt in de middle of nowhere en je kunt er alleen komen met pendelbusjes. In de buurt is het vinden van een overnachtingsadres een hele opgaven. En als ik dit concert wil bijwonen wil ik vooraan zitten, en dat heeft ook zijn prijs.

Dus blijft het op de bucketlist staan… en teer nog even op het concert wat ik van Andrea Bocelli bijgewoond heb in 2017 in Praag. Het was met onze trouwdag, dus een ideale gelegenheid om er iets leuks mee te doen.

Hieronder het nummer A te. uit het Live concert in het Theater van de Stilte, met Kenny G.

17 reacties Voeg uw reactie toe

 1. AnneMarie schreef:

  Een mooi openhartig en emotioneel blog waardoor je toch wel geraakt wordt.
  Dat Andrea Borcelli toen troost bood begrijp ik heel goed. Zijn stem kan zoveel emotie overbrengen dat je er enkel stil van wordt en op je in moet laten werken.
  Een concert van hem daar in de middle of nowhere zal prachtig en misschien ook wel onbetaalbaar zijn. Maar je moet wensen hebben en houden en wie weet. Ooit.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ik heb er toen veel troost aan gehad. Dit in combinatie met het wandelen… kon ik toen mijn grenzen verleggen, en is alles goed gekomen. Muziek en wandelen brengt mij waar ik wezen moet, en dat doet goed!!

   Like

   1. AnneMarie schreef:

    Heel herkenbaar. Hoewel mijn leven niet zo turbulent is kom ik tijdens het wandelen echt tot rust. Tijdens lange afstanden luister ik graag naar muziek waardoor ik zo in mijn eigen bubbel loop en het soms jammer vind als de wandeling ten einde is.

    Geliked door 1 persoon

 2. Melody schreef:

  Ach meissie toch… jah ik weet zo wat je bedoelt!

  Een emmerlijstje is goed zolang het vergezeld gaat van een portie nuchterheid dat het oké is als iets nooit van dat lijstje afgegumd gaat worden. (Ik had Luciano in mijn emmertje… )

  Fijn weekend!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Het is goed nu Melody… ik heb het overleefd en ben nu wie ik ben. En met dat emmerlijstje heb je helemaal gelijk, en qua nuchterheid zit het wel goed. Dus wat wil je nog meer! Fijne zondag nog!!

   Like

 3. Regenboogvlinder schreef:

  Heel herkenbaar die gevoelens van jou… Ik zat 5 jaar geleden in een situatie waar ik ook alleen maar naar muziek luisterde, veel huilen en hard meezingen.
  Ik heb toen ook veel ondernomen maar thuis had ik bijvoorbeeld geen TV of radio aan, luisterde alleen naar muziek waar ik op dat moment behoefte aan had.
  Ik hoop voor je dat je nog eens de kans krijgt dit concert mee te maken!
  Het is schitterend, en in het echt moet dat geluid helemaal geweldig zijn in dat openluchttheater.
  Prachtige inzending Rianne, dankjewel!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ik hoop dat het een keer gaat lukken om daar het concert van Andrea Bocelli te gaan beluisteren. Er zijn reizen daar naar toe met transfers, overnachting en entree. Maar als wij met tweeën gaan heb ik eens uitgerekend kwam ik aan aan een bedrag waarvoor wij acht dagen kunnen gaan cruisen. Maar een wens blijft het zeker…Andrea in Praag was ook bijzonder, maar in het theater van de Stilte… dan zou het voor mij helemaal af zijn.

   Geliked door 1 persoon

   1. Regenboogvlinder schreef:

    Eerst dan maar een loterij winnen 😊

    Geliked door 1 persoon

   2. Rikit schreef:

    Daar hopen wij maar op!!

    Geliked door 1 persoon

 4. Natasja Coli schreef:

  Wat mooi dit. Heel erg mooi.
  Zo heb ik een shirt waarop staat: When words fail, music starts to speak. Daar moest ik aan denken bij de tekst op de foto met de gitaar met het hart.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel Natasja… Ik vond het heel toepasselijk om het in dit Blog te gebruiken.

   Like

 5. Neeltje schreef:

  Andrea Bocelli roert met zijn muziek het hart, raakt de ziel. Prachtig!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dat is mooi beschreven Neeltje… Ja hier geniet ik van!!

   Like

 6. skar schreef:

  Andrea Bocelli is een echte wereldster…..
  Kan me voorstellen dat je een keer erbij wilt zijn in dit theater..
  Altijd iets te wensen overhouden is belangrijk….
  Wat er zo staat over muziek dat klopt als een bus…
  Als mijn hart en verstand het niet meer weet, weet gelukkig mijn muzikale knopje bovenin altijd iets te vinden dat een down naar een upp brengt……
  Prachtig nummer, pracht man, pracht stem…

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Andrea in Praag was ook bijzonder, maar in het theater van de Stilte… dan zou het voor mij helemaal af zijn. Maar een wens overhouden is ook belangrijk, zoals Je zegt. Misschien in combinatie met een vakantie in Toscane, want dan zijn wij er toch….

   Like

 7. krabbels65 schreef:

  Wat een mooi blogje. Ik moet een traantje wegpinken bij de muziek. Zo prachtig. Echt mooi. Dankjewel voor deze bijzondere bijdrage.

  Liefs Joanne

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel Joanne… Ja bij mij komen de tranen ook nog bij deze muziek, zo mooi!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s