Zwijmelen op Zaterdag…(11)

Op 11 oktober2019 nu een jaar geleden, kwam ik na 800 km wandelen aan in Santiago de Compostella. De Mannen van Naam vergezelden mij met hun muziek onderweg, en ik draaide heel vaak het nummer ‘De Reiziger.’

MANNEN VAN NAAM…

Bestaat uit drie doorgewinterde muzikanten die hun sporen vooral hebben verdiend in de bekende pretpop-en theaterband Pater Moeskroen. Ze verstaan de kunst van het schrijven van liedjes vol humor en melancholie en weten daarbij maar al te goed hoe je het publiek dient te vermaken.

Ton Smulders: zang, gitaren, mondharmonica en cajon. Ad Grooten: fluiten, doedelzak,  mandoline, banjo en andere snaarinstrumenten. Wilbert van Duinhoven: bas, accordeon, melodica en cajon.

Vaak gebruikte ik de muziek van ‘De Reiziger’ als achtergrond muziek bij mijn filmpjes onderweg, zoals in onderstaand fragment.

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. AnneMarie schreef:

  Befrijp ik dat je deze veel geluisterd hebt tijdens je tocht naar Santiago.
  Een fijne tekst en stem mooie begeleiding erbij. Bovendien ben ik het er helemaal mee eens dat het leven te mooi is om stil te blijven staan.

  Like

 2. Melody schreef:

  11 oktober na een wandeling van zoveel kilometer..

  11 oktober kwam ik thuis uit het zkh … na mijn 1e infarct

  11 oktober.. en dag met een randje en voortaan niet meer vergeten

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dat is minder Melody… een dag met een randje die je altijd bij zal blijven. Zo hebben wij allemaal een dag die ons bij blijft, soms is het een leuke en soms helemaal niet. Belangrijk is dat je toch blijft genieten en vooruit kunt kijken…

   Like

 3. skar schreef:

  Prachtige inzending voor deze opdracht, Pater Moeskroen is voor mij bekend, dat het over is gegaan in deze mannen van naam wist ik niet, vind de muziek heerlijk, en lijkt me fantastisch om te beluisteren tijdens zo een wandeling, maar ook in de huiskamer is er niks mis mee op op te zetten, ga zeker wat verder ontdekken over deze mannen, ik ben en blijf altijd hongerig op zoek naar nieuwe muziek, ook al twijfel ik vaak met het plaatsen van….
  Fijn weekend!!!

  Like

 4. Natasja Coli schreef:

  Heel passend bij een reis/wandeling. Ik vond zo’n harmonica vaak wel heel erg mooi in muziek.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ook mijn volgende Zwijmel is er een met Accordeon Natasja😊

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s